A. Romanovskio valdoma „Lamco“ - lobistų sąraše

Į lobistų sąrašą įrašyta šiemet įsteigta bendrovė „Lamco“, kurios vienintelis akcininkas -

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-09-13 19:56, atnaujinta 2018-03-16 19:03

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija (VTEK), trečiadienį išnagrinėjusi bendrovės direktoriaus Tautvydo Juškausko prašymą, „Lamco“ įrašė į lobistų sąrašą, pranešė komisija.

„Iki šiol aš vykdžiau vien tiktai individualią veiklą ir, sakyčiau, specialiųjų tarnybų spaudimo dėka man buvo sustabdyta lobistinė veikla ir aš apribotas esu. Įmonės įsteigimas yra naujos veiklos formos paieška“, - sakė A. Romanovskis.

A. Romanovskis teigė, kad nesibaimina, jog jo buvimas akcininku gali atbaidyti įmonės klientus, kadangi jis bendrovėje lobistinės veiklos nevykdys.

„Aš lobistinės veiklos nevykdysiu ir ta įmonė jau šiuo metu dirba, ji turi klientus ir jie pasitiki įmonės darbuotojais“, - teigė A. Romanovskis. Pasak jo, „Lamco“ vykdo lobistinę ir konsultacinę veiklą.

VTEK atstovas Tomas Čaplinskas atsisakė komentuoti komisijos sprendimą, motyvuodamas tuo, kad lobistinė veikla yra siauro pobūdžio, o už ją atsakingo žmogaus šiuo metu nėra darbe.

VTEK birželio pabaigoje sustabdė A. Romanovskio lobistinę veiklą dėl jam pareikštų įtarimų.

A. Romanovskį Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė birželio 19 dieną, po to teismo sprendimu jis buvo suimtas ir vėliau paleistas. Lobistas yra įtariamasis tyrime, kuriame įtarimai sukčiavimu, piktnaudžiavimu tarnybine padėtimi ir dokumentų klastojimu pateikti Seimo nariui V. Matuzui.

A. Romanovskis teigia patyręs spaudimą liudyti prieš V. Matuzą.

Registrų centro duomenimis, „Lamco“ užregistruota šių metų liepos pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.