Priedas namo pirkėjui – keturi karstai

Niekaip neatsiranda Klaipėdos centre parduodamo apleisto namo pirkėjo. Žmones baido ir avarinė pastato būklė, ir jame esantys keturi karstai.

Nekilnojamojo turto agentūros parduodamame kultūros paveldu pripažintame name riogso keturi karstai, kuriuose žiemą nakvoja Klaipėdos benamiai.
Nekilnojamojo turto agentūros parduodamame kultūros paveldu pripažintame name riogso keturi karstai, kuriuose žiemą nakvoja Klaipėdos benamiai.
Daugiau nuotraukų (1)

Aušra Pilaitienė („Lietuvos rytas")

2012-09-13 08:44, atnaujinta 2018-03-16 19:30

Puodžių gatvėje XIX amžiaus pirmoje pusėje statyto namo kaimynystėje gyvenantys žmonės pasakoja, kad viduje esančiuose karstuose žiemą įsitaiso benamiai.

Bet patys nėra jų regėję, nes bijo lįsti į vidų – labiau negu tušti karstai žmones gąsdina pavojų gyvybei keliantis sutrešęs namas įgriuvusiu stogu ir perdangų sijomis.

Kultūros paveldo departamento Klaipėdos teritorinio padalinio darbuotojų teigimu, XIX amžiaus pirmoje pusėje pastatytas namas kažkada priklausė aludarių šeimai, čia veikė smuklė.

Iš kur ir kada jame atsirado keturi karstai – du jų prašmatnesni, puošti metaliniais ornamentais – niekas nežino. Netoli apleisto namo yra Kristaus Karaliaus bažnyčia, iš kitos pusės – organizacijai „Caritas” priklausanti šarvojimo salė, kuri pastaruoju metu neveikia.

Gal ką nors apie karstus pasakytų šio namo savininkas, bet jo jau keleri metai niekam nepavyksta rasti.

Verslininko bandyta tykoti prie namų, ieškoti pasitelkus policiją. Tačiau visos pastangos bevaisės.

Spėjama, kad vyras yra išvykęs į užsienį – tikriausiai ten slapstosi tikėdamasis išvengti už pastato nepriežiūrą skirtų piniginių baudų.

Paveldosaugininkų nuomone, pastatą verta apžiūrėti atidžiau – gal jame yra ne tik keliolikos metų senumo karstų, bet ir vertingesnių dalykų. Bet tam reikia savininko sutikimo.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.