Į Kauną mokytis odontologijos jaunimas atvyksta net iš Pietų Korėjos

Mediciną Lietuvoje studijuoja vis daugiau užsieniečių. Kaune įsikūrusiame Lietuvos sveikatos mokslų universitete (LSMU) šiemet mokslus krims izraeliečiai, libaniečiai, švedai, kazachai, odontologiją studijuos net aštuoni studentai iš Pietų Korėjos. Aukštoji mokykla siekia tarptautiškumo ir tikina, kad ateityje studijuojančių užsieniečių tik daugės.

Gana dideliu populiarumu gali pasigirti Odontologijos fakultetas, į jį šiemet įstojo aštuoni jaunuoliai iš Pietų Korėjos, šeši - iš Švedijos, septyni - iš Izraelio.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Gana dideliu populiarumu gali pasigirti Odontologijos fakultetas, į jį šiemet įstojo aštuoni jaunuoliai iš Pietų Korėjos, šeši - iš Švedijos, septyni - iš Izraelio.<br>V. Balkūno asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Ingrida Žirlienė ("Laikinoji sostinė")

Sep 14, 2012, 4:45 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:40 PM

Jau keletą metų iš eilės LSMU priima įspūdingą studentų iš užsienio būrį. Gabūs jaunuoliai atvyksta iš Ispanijos, Izraelio, Švedijos, Libano, Kazachstano, Azerbaidžano, Rusijos Federacijos, Ukrainos. 2012-2013 mokslo metams universitete priimtas jau maksimalus užsieniečių skaičius.

Stojamąjį egzaminą sėkmingai išlaikė ir buvo priimti 142 jaunuoliai į vientisąsias studijas Medicinos, Odontologijos, Farmacijos ir Veterinarinės medicinos fakultetuose, ir 7 – į Visuomenės sveikatos fakulteto magistrantūros studijas.

„Norinčiųjų buvo daugiau, tačiau ne visi įvykdė stojimo į universitetą reikalavimus”, - pasakojo LSMU viešųjų ryšių specialistė Laima Zakaraitė.

Ji pastebi, kad ne tik į aukštąją mokyklą stojantys lietuviai, bet ir užsieniečiai vis labiau motyvuoti: daugumai pavyksta išlaikyti aukštą stojamąjį balą.

Gana dideliu populiarumu gali pasigirti Odontologijos fakultetas, į jį šiemet įstojo aštuoni jaunuoliai iš Pietų Korėjos, šeši - iš Švedijos, septyni - iš Izraelio.

Populiariausias universitete - Medicinos fakultetas. Čia suformuotos net 8 grupės – iš viso mokysis 90 studentų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.