ESBO pranešė, kad E. Zingeris negavo Baltarusijos vizos

URM nusivylimas

Parlamentinės asamblėjos atstovas spaudai Neil Simonas AFP naujienų agentūrai teigė, kad vizos negavo E. Zingeris ir parlamentarė iš Vokietijos M. Beck.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Parlamentinės asamblėjos atstovas spaudai Neil Simonas AFP naujienų agentūrai teigė, kad vizos negavo E. Zingeris ir parlamentarė iš Vokietijos M. Beck.<br>J. Stacevičiaus asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 19, 2012, 6:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:44 PM

Su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) misija vykęs politikas sakė, kad tai demonstruoja, jog rinkimai iš anksto „turi tam tikrą sumanytą kryptį“.

„Manęs neįleido. Ką tik buvau informuotas apie neigiamą atsakymą, kad man viza nebus išduota. Čia atsakymas ne tik Lietuvai, bet ir tarptautinei organizacijai - ESBO“, - BNS trečiadienio vakarą sakė E. Zingeris.

„Tai rodo, kad mūsų geri norai įsižiūrėti į režimą ir pamatyti pasikeitimų į geresnę pusę iš esmės nesitvirtina, o rinkimai į parlamentą jau iš pradžių turi tam tikrą sumanytą kryptį“, - sakė komiteto pirmininkas.

Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacija (ESBO) trečiadienį pranešė, kad Baltarusija vizos neišdavė E.Zingeriui ir parlamentarei iš Vokietijos Marieluise Beck (Mariluiz Bek).

Europos šalių įstatymų leidėjams, dalyvaujantiems tarptautinėse rinkimų stebėjimo misijose, vizas išduoti atsisakoma labai retai, o Minskas paskutinį kartą stebėtojams iš užsienio buvo uždraudęs atvykti 2006 metais, sakė jis.

URM nusivylimas

Selektyvūs metodai išduodant vizas rinkimų stebėtojams kelia rimtų abejonių dėl Baltarusijos tarptautinių įsipareigojimų vykdymo bei neprisideda prie Europos Sąjungos ir Baltarusijos dialogo atnaujinimo galimybių, teigia Lietuvos užsienio reikalų ministerija (URM).

Taip URM komentavo Baltarusijos atsisakymą išduoti visą Seimo Užsienio reikalų komiteto pirmininkui Emanueliui Zingeriui, ketinusiam vykti stebėti šį sekmadienį vyksiančius Baltarusijos parlamento rinkimus.

„URM apgailestauja dėl Baltarusijos sprendimo neišduoti vizos Lietuvos atstovui, ketinusiam ESBO Parlamentinės Asamblėjos trumpalaikių stebėtojų misijos sudėtyje stebėti Baltarusijos parlamento rinkimus. Selektyvūs metodai išdavinėjant vizas rinkimų stebėtojams kelia rimtų abejonių dėl  Baltarusijos atvirumo ESBO puoselėjamoms laisvų rinkimų ir demokratijos vertybėms, Baltarusijos tarptautinių įsipareigojimų vykdymo bei neprisideda prie Europos Sąjungos-Baltarusijos dialogo atnaujinimo galimybių“, - teigiama URM komentare.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.