Vilniečius erzinusi smarvė sklido iš „Vilniaus energijos“ elektrinės (papildyta)

Penktadienį ryte kai kuriuose Vilniaus mikrorajonuose buvo juntamas aitrus kvapas. Žvėryne gyvenanti Toma pasakojo, kad išėjusi iš vonios kambario užuodė kvapą, panašų į dujas. „Mes turime dujinę viryklę, pagalvojau, kad neužsukau dujų“, - sakė mergina.

Penktadienį vilniečius erzinęs nemalonus kvapas sklido iš sostinės šiluminės elektrinės.<br>V. Ščiavinskas
Penktadienį vilniečius erzinęs nemalonus kvapas sklido iš sostinės šiluminės elektrinės.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė, Akvilė Adomaitytė

Sep 21, 2012, 7:08 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:51 PM

Patikrinusi viryklę, suprato, kad kvapas ateina iš lauko.

Kita Vilniaus gyventoja eidama Čiurlionio gatve užuodė kvapą, panašų į omleto. „Jaučiau šį kvapą tam tikrą atkarpą. Einu šiuo keliu beveik kas rytą ir niekada anksčiau to neužuodžiau“, - pasakojo vilnietė.

Elektrinės gatvėje dirbanti Violeta pasakojo, kad atvažiuodama nuo Lazdynų pajuto kvapą, panašų į krapų. „Ryte važiuodama iš Justiniškių kvapą pajutau 7 val. 30 min., pajutau jį pervažiavusi tiltą. Šalia mūsų darbo - šiluminė elektrinė“,  – įvykiams užbėgdama už akių pasakojo Violeta iš Elektrinės gatvėje įsikūrusios įmonės „Agva“.

Aplinkosaugininkai: kaltas nesaugiai krautas mazutas

Moters spėjimas pasitvirtino. Smarvė sklido iš šiluminės elektrinės, priklausančios „Vilniaus energijai“. Apie 10 val. ryto į Vilniaus šiluminę elektrinę buvo išsiųstas aplinkosaugininkų ekipažas situacijai išsiaiškinti.

Kaip vėliau portalui lrytas.lt teigė Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento Vilniaus miesto agentūros vadovas Vytautas Eidikonis, pats vykęs į elektrinę, nemalonų kvapą skleidė nesaugiai krautas mazutas didžiausioje sostinės šiluminėje elektrinėje, įsikūrusioje Elektrinės gatvėje, netoli nuo Savanorių prospekte esančio žiedo.

„Anksčiau to nėra buvę, galutinius atsakymus galėsime pateikti tik po tyrimo“, – telefonu sakė V. Eidikonis.

Anot aplinkosaugininko, gali būti, kad mazuto krovimo darbai atlikti neatsižvelgiant į nepalankias oro sąlygas.

„Maža to, apsaugos darbuotojai trukdė aplinkosaugininkams patekti į elektrinę“, – teigė V. Eidikonis.

„Vilniaus energija“: vyksta tyrimas

Paprašyti pakomentuoti penktadienio įvykius, įmonės „Vilniaus energija“ atstovai skubotų vertinimų vengė ir sakė, kad „viską paaiškins vidinis tyrimas“.

„Mums priklausančioje elektrinėje šiandien vyko mazuto iškrovimo darbai, tačiau iškrauta labai nedaug, todėl abejojame, kad tai galėjo sukelti nemalonų kvapą visame mieste. Tokie naftos produktų iškrovimo darbai vyksta nuolat“, – portalui lrytas.lt komentavo „Vilniaus energija“ atstovas spaudai Nerijus Mikalajūnas.

Anot jo, tikrąsias smarvės priežastis paaiškins tyrimas.

Paklaustas, kodėl į elektrinės teritoriją nebuvo įleisti aplinkosaugininkai, N. Mikalajūnas tai aiškino kaip nesusipratimą.

„Aplinkosaugininkai lengvuoju automobiliu norėjo įvažiuoti per sunkiajam transportui skirtus vartus“, – sakė „Vilniaus energija“ atstovas.

Užplūdo skambučiai 

Gyventojų skambučiai penktadienį ryte užplūdo Visuomenės sveikatos centrą, taip pat Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos budinčiuosius. Buvo teiraujamasi, ar nėra padidėjusi oro tarša, galbūt aitrų kvapą sukėlė degančios nuodingos medžiagos ar išsilieję pavojingi cheminiai skysčiai.

Kaip lrytas.lt sakė Priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos atstovai, labiausiai šis kvapas buvo juntamas Pilaitėje, Žvėryne, S. Konarskio gatvėje.

Visuomenės sveikatos centro atstovai lrytas.lt teigė, kad dėl aitraus kvapo sulaukė ne vieno gyventojo skambučio.

Penktadienio rytą, anot specialistų, oro užterštumas Vilniuje nėra padidėjęs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.