Derliaus šventėje noko ir kandidatai į Seimą

Pagėgių krašto derliaus šventę „Dvarų atodangos”, į kurią žmonės rinkosi pasilinksminti, kandidatai į Seimą bandė panaudoti savo reklamai.

Daugiau nuotraukų (1)

Erika Baronaitė („Lietuvos rytas")

Sep 24, 2012, 8:25 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:13 PM

Pagėgiuose šeštadienį koncertavo žinomi atlikėjai, o prieš vidurnaktį šventę vainikavo lazerių šou ir šventinis fejerverkas.

„Dvarų atodangoms” Pagėgių savivaldybė nepagailėjo 30 tūkstančių litų, dar 15 tūkstančių litų skyrė rėmėjai.

Eitynėse – raudona spalva

Prieš šventės atidarymą per Pagėgius nusidriekė miestelyje įsikūrusių įstaigų, bendrovių darbuotojų, seniūnijų atstovų, mokinių eitynės.

Pagėgiškiai buvo pasipuošę dvarininkų ir Mažosios Lietuvos ūkininkų kostiumais.

Paskutiniai žygiavo raudonomis striukėmis vilkintys socialdemokratai. Jie vietos gyventojams reklamavo savo kandidatą į Seimą – buvusį parlamentarą Artūrą Skardžių.

Tuo pat metu Birutės alėjoje, kurioje ir vyko šventė, buvo dalijami partijos „Drąsos kelias” laikraščiai ir kandidato į Seimą Sauliaus Juodzevičiaus nuotraukos.

Nepatiko brolio konkurentai?

Šilutės-Pagėgių vienmandatės rinkimų apygardos kandidatas „tvarkietis” Kęstas Komskis džiaugėsi, kad eitynėse dalyvavo linksmai nusiteikę žmonės.

„Gal krizė pasibaigs”, – prieš nulipdamas nuo scenos ištarė parlamentaras.

„Nebūtų Kubiliaus ir krizės nebūtų”, – šventės dalyviams replikavo renginio vedėjas žinomas komikas Artūras Orlauskas.

Pagėgiškius sveikinęs Pagėgių savivaldybės meras „tvarkietis” Virginijus Komskis pareiškė nepasitenkinimą, kad šventėje dalyvavo kelių partijų atstovai.

„Eitynėse pasipuošė ne tiktai pagėgiškiai. Pasipuošė ir partijos, nors mes norėtume, kad šis renginys nebūtų politizuotas”, – per mikrofoną išrėžė meras.

„Lietuvos rytui” V. Komskis apgailestavo, kad derliaus šventė, kuri tradiciškai kiekvienais metais rengiama rudenį, šį kartą įvyko prieš rinkimus: „Reikėjo tikėtis, kad tuo pasinaudos kandidatai į Seimą.”

A. Valinskas mušė sviestą

Šventėje liberalcentristas Arūnas Valinskas bandė demonstruoti sugebėjimą ūkininkauti – mušė sviestą.

Parlamentaras varžėsi su Vilkyškių pieninės generaliniu direktoriumi Gintaru Bertašiumi bei Pagėgių savivaldybės vicemeru Vytautu Staniškausku.

„Pagėgiuose lankytis yra mano pareiga, o rinkimų atributikos man nereikia – mane žmonės iš toli pažįsta”, – juokavo A. Valinskas.

Rūpi pagėgiškių balsai

„Šilutės-Pagėgių rinkimų apygardoje rungsiuosi su devyniais kandidatais. Nors Pagėgių savivaldybės vadovai stengiasi, kad prieš rinkimus nebūtų suteiktas dėmesys politikams, išskyrus savus, pagėgiškiai sakė, kad už mane balsuos.

Pagal rinkimų įstatymą būtent meras atsakingas, kad kandidatams būtų sudarytos sąlygos susitikti su žmonėmis, o Pagėgių meras, matyt, nenori, kad mes bendrautume su pagėgiškiais ir sužinotume, ką jie mano”, – „Lietuvos rytui” aiškino A. Skardžius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.