Į Garliavą atkakęs V. Uspaskichas: „N. Venckienė į Seimą joja ant vaiko sprando“

Kovos dėl mergaitės išvargintoje Garliavoje apsilankęs Darbo partijos pirmininkas Viktoras Uspaskichas susitiko su vietos žmonėmis, tačiau neužsikrėtė „violetiniu“ virusu. Interviu lrytas.lt politikas N. Venckienės elgesį, kai į Seimą bandoma patekti naudojantis mergaitės istorija, pavadino amoraliu, ir ragino paklausinėti buvusią teisėją ne tik apie Garliavos istoriją, bet ir apie valstybės valdymą, ekonomiką, užsienio bei vidaus politiką. Tai daryti būtina, nes, V. Uspaskicho manymu, į rinkimus einančios partijos lyderis turi prisiimti atsakomybę už valstybę.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

2012-09-25 12:39, atnaujinta 2018-03-16 14:40

Po susitikimo su rinkėjais Garliavoje Darbo partijos pirmininkas V. Uspaskichas sutiko atsakyti į lrytas.lt žurnalisto klausimus.

- Partijos „Drąsos kelias“ vėliavnešė Neringa Venckienė, Vyriausiajai rinkimų komisijai svarstant prašymą jai panaikinti imunitetą, išreiškė pasipiktinimą, kad tenka būti greta jūsų. Nors Darbo partijos byla teisme neišnagrinėta ir galioja nekaltumo prezumpcija, buvusi teisėja jus pavadino nusikaltėliu. Kaip vertinate tokį Garliavos gyventojos pareiškimą?

- Tai parodo, kad žmogus visiškai nesiorientuoja, nesupranta teisės, nesuvokia, kas yra nekaltumo prezumpcija. Dabar tapo aišku, jog N. Venckienė joja į Seimą ant vaiko sprando ir bėdos. Tokiems dalykams aš kategoriškai nepritariu.

- Kaip bendraudamas su rinkėjais Garliavoje vertinate „Drąsos kelio“ partijos atsiradimą? Ar tai nėra bandymas bėgti nuo gresiančios atsakomybės siekiant įgyti imunitetą?

- Nemanau, kad jai kas nors labai baisaus gresia. Tie pasistumdymai (vykdant teismo sprendimą ir L. Stankūnaitei grąžinant jos vaiką – red.) nėra didelė problema. Manau, jog esminė problema yra kita. Išgirdus jos pasisakymą spaudos konferencijos metu, kai buvo klausiama iš kur imsite pinigų politinei reklamai einant į Seimą, ji atsakė „mums užtenka reklamos per mergaitę“. Tada man susidėliojo visi taškai ant i ir daugiau nebereikia jokių komentarų.

Tie, kurie į Seimą bando patekti pasinaudodami mažo vaiko, mergaitės bėda, juolab neaišku, ta bėda buvo, ar ne, parodo savo tikrąją veidą. Tokie dalykams aš kategoriškai nepritariu.

- Ar tokį elgesį pavadintumėte amoraliu?

- Tikrai taip.

- Pirminių apklausų rezultatai rodo, jog „Drąsos kelias“, regis, peržengs 5 procentų barjerą. Iš kokių partijų, jūsų nuomone, šis judėjimas atims daugiausia balsų?

- Ko gero, nukentės konservatoriai, nes iš jų partijos ten perėjo nemažai žmonių. Tačiau reikia suprasti, kad protesto balsas nėra stabilus. Viskas priklausys ir nuo oro, jeigu bus ne kokie orai, protesto balsas patingės ateiti į rinkimus.

Esu tikras, kad laiko dar yra. Ir spauda turi ne tik rodyti N. Venckienės pasisakymus, bet ją pastatyti į tribūną, paklausinėti, ką jinai ruošiasi daryti. Rimtai paklausinėti apie visas sritis: ekonomiką, užsienio ir vidaus politiką, socialinę apsaugą, krašto gynybą, švietimą ir taip toliau. Nes kalbėti, kad blogai teisėsaugoje... tą visi žino. Tačiau ką reikia daryti toje pačioje teisėsaugoje, ekonomikoje? Juk įvairiose valstybės gyvenimo srityse egzistuoja problemų, kurias reikia spręsti. Todėl N. Venckienei ir reikia suteikti tribūną.

- Gal sutiktumėte ją pakviesti į viešus debatus?

- Tikrai taip. Ją būtina parodyti iš kitos, profesionalios pusės. Nes į politiką einantis lyderis turi suvokti, kad jis tampa vienu iš tų, kurie privalo prisiimti atsakomybę už valstybę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.