P. Auštrevičius: „Pasipriešinimas balsavimui internetu – trumparegiškas ir nepagrįstas“

Liberalų sąjūdžio frakcija apgailestauja, kad Seimas antradienį nepritarė įstatymų pataisoms, kuriomis siūlyta įteisinti internetinį balsavimą užsienio lietuviams.

P. Andriuškevičius: „Akivaizdu, kad kai kuriems politikams vis dar patogiau, naudingiau gyventi akmens amžiuje.“<br>P. Lileikio asociatyvi nuotr.
P. Andriuškevičius: „Akivaizdu, kad kai kuriems politikams vis dar patogiau, naudingiau gyventi akmens amžiuje.“<br>P. Lileikio asociatyvi nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2012, 4:48 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:27 PM

Liberalų sąjūdžio frakcijos nario Petro Auštrevičiaus teigimu, balsavimo internetu kritikų teiginiai, esą toks balsavimas būtų nesaugus ir visuomenę pirmiausia reikia išmokyti „balsuoti rankomis“, yra trumparegiški ir nepagrįsti.

„Akivaizdu, kad kai kuriems politikams vis dar patogiau, naudingiau gyventi akmens amžiuje. Labai gaila, kad dėl tokio riboto ir uždaro požiūrio už būsimų rinkimų borto paliekami šimtai tūkstančių užsienyje gyvenančių lietuvių, kurių tik nedidelė dalis dabar randa laiko ir galimybių išreikšti savo politinę valią“ , – sakė P. Auštrevičius.

Liberalų sąjūdžio frakcija Seime ir toliau tvirtai laikosi pozicijos, kad galimybė balsuoti internetu turėtų būti užtikrinta visiems Lietuvos piliečiams, ne tiktai gyvenantiems užsienyje.

„Suprantame, kad šią idėją visuomet stengsis paskandinti tos politinės jėgos, kurioms nepalanku, jog rinkimuose dalyvautų daugiau jaunų ir aktyvių mūsų šalies piliečių. Tačiau pokyčiai neišvengiami – skaitmeniniame amžiuje toliau ignoruoti internetą, juo besinaudojančių žmonių poreikius nepavyks“, – sakė Liberalų sąjūdžio frakcijos Seime seniūnas Algis Kašėta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.