Pamokos politikams (4): oponentai taip pat nėra kvailiai ir veiks panašiais metodais

Lietuvos politinių technologijų konsultantų cinizmas - beribis. Jų darbo principas - siekimas manipuliuoti rinkėjų sąmone ir pasirinkimu. Paradoksalu, bet labai mažai rinkėjų žino, kokia tikroji politiko profesijos esmė. Portalas lrytas.lt pristato didžiosios politikos naujokams skirtos Giedriaus Drukteinio knygos „Politiko ABC“ ištraukas. Autorius, keletą pastarųjų metų konsultavęs beveik visas pagrindines Lietuvos partijas politinės komunikacijos klausimais, savo patirtį sudėjo į šią niekada oficialiai nepublikuotą knygą, naudojamą kaip mokymo priemonė.

Daugiau nuotraukų (1)

Giedrius Drukteinis

Sep 25, 2012, 12:39 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:40 PM

Pradžiai - bendravimo su savais rinkėjais pagrindai. Vėliau pateiksime ir kitų politikams svarbių, subtilesnių patarimų. Tarp jų - ir juodųjų technologijų, kurios noriai ir plačiai taikomos ne tik rinkimų vajaus metu. 

Kandidato klausimai ir atsakymai

  Kodėl aš noriu būti išrinktas į Seimą?

Noriu pakeisti padėtį valstybėje. Aš einu į Seimą, nes manau, kad dabartinė valdžia tapo abejinga liaudžiai ir jos reikmėms.

Kuo aš (mano partijos sąrašas) esu geresnis už kitų partijų kandidatus?

Platesnis sąrašo narių kvalifikacijų sąrašas. Manęs neskatina asmeninės ambicijos. Aš turiu principus ir aiškų planą, kaip padėtį pagerinti.

Ką aš siūlau tokio, ko nesiūlo kitų partijų kandidatai?

Pagalvok pats, ką Tu iš tikrųjų „tokio“ siūlai... Nieko neišeina sugalvoti? Skaityk toliau.

Kas šiuo metu yra negerai valstybėje/mieste/rajone?

Remiantis statistika...

Ką aš keisčiau, jei būčiau išrinktas į Seimą?

Sunaikinčiau, išvaikyčiau, sumažinčiau, padidinčiau.

Kaip aš įvykdysiu savo (partijos) rinkiminius pažadus?

Turiu kvalifikuotą komandą, išsilavinimą ir patirties.

Kodėl verta (privalu) balsuoti už mane/mūsų partijos sąrašą?

Įvairiapusis Kandidatų išsilavinimas. Biurokratija nėra atskaitinga liaudžiai. O nepolitizuotos biurokratijos yra dar mažiau kontroliuojamos. Einu su partija, nes mus vienija bendra filosofija.

Kodėl aš manau, kad būsiu išrinktas į Seimą?

Žmonės pavargo nuo...

Kaip ir kada pasikeis šalies/miesto/rajono gyventojų padėtis, jei aš būsiu išrinktas?

Remiantis programa...

Ko aš noriu iš Jūsų, kaip balsuotojų?

 Savigarbos ir pilietinės iniciatyvos dalyvauti rinkimuose ir pareikšti savo valią.

Kodėl einu į politiką? Aš noriu pokyčių. Man nerūpi karjera, man rūpi mano, Jūsų ir mūsų vaikų gyvenimas bei ateitis. Politika yra „demokratijos kraujas“. Žmonės yra už demokratiją, nors ir prieš politikus. Tačiau būtent jie yra demokratijos ramstis ir simbolis.

Kodėl perbėgote į šią iš kitos partijos?

Lordo Keyneso ir W.Churchillio citata: „Mano politinės pažiūros visada keitėsi priklausomai nuo gaunamos informacijos kiekio“. „Kas nebuvo komunistu jaunystėje – tas neturėjo širdies, kas liko komunistu senatvėje – tas neturėjo proto“.

Taip pat bendraujant su Rinkėjais tinkamos naudoti citatos  

Respublikonas Ronaldas Reaganas, atsakydamas į priekaištus, kad kandidatuoja neturėdamas „politiko patirties”: “Nepažįstu nė vieno, kuris būtų gimęs su “politiko patirtimi”. Aš nesu profesionalus politikas. Tačiau esu įsitikinęs, kad žmogus, kuris šiuo metu turi darbą arba verslą, turi daugiau “politiko patirties”, nei politikas“.

Atsakydamas į kaltinimus dėl “perbėgimo iš kitos partijos”: “Atsimenu kai kurias savo jaunystės klaidas... Dėl Dievo meilės, aš netgi buvau Demokratas!” “Jaunystėje prikrėčiau kvailysčių – netgi buvau Demokratas...”

Apie partijos tikslus: “Mes esame vienintelė partija, kuri nori, jog šioje šalyje žmonės vis dar galėtų tapti turtingais”. "Dauguma problemų kyla dėl to, kad žmonės tikisi pagalbos iš politikų”.

Kritikuodamas tuometinę valdžią: “Valdžioje niekada nebūna protingiausių visuomenės žmonių. Jei jie ten atsitiktinai patektų, iškart būtų perpirkti darbui privačiame versle”. Konservatorė Margaret Thatcher apie radikalias pažiūras: “Dabarties politikai niekada nemėgsta daryti to, kuo ateityje žavisi istorikai ir memuarų rašytojai”.

Apie oponentų kaltinimus: “Jei mano oponentai išvystų mane praeinančią Temzės paviršiumi, jie teigtų, kad tai atsitiko tik dėl to, jog aš nemoku plaukti”.  

Vis dėlto niekada neužmiršk, kad Tavo konkurentai ir oponentai taip pat nėra kvailiai ir veiks daugmaž tais pačiais metodais. Nes kas yra demokratija? Anot politologo Roberto Dahlio, tai tik keturi žodžiai: „konkurencija, atvira visų dalyvavimui“. Tiesiog būk už juos greitesnis, aktyvesnis ir šiek tiek mielesnis.

Tęsinys apie oponentų stebėjimą ir diskreditavimą - kitose šio ciklo publikacijose 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.