Į Lietuvą neįleistas „juodajame sąraše“ esantis Baltarusijos aktyvistas

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

Lavoriškių pasienio punkte susirinko piliečiai, tarp kurių buvo ir Seimo narys K. Uoka (antras dešinėje), kurie norėjo pareikšti „pasipiktinimą tokiu valstybės tarnybų sprendimu“.<br>T. Bikelis
Lavoriškių pasienio punkte susirinko piliečiai, tarp kurių buvo ir Seimo narys K. Uoka (antras dešinėje), kurie norėjo pareikšti „pasipiktinimą tokiu valstybės tarnybų sprendimu“.<br>T. Bikelis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2012, 11:32 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:25 PM

Pasieniečių teigimu, vyras yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų sąrašą.

„Toks atvejis yra. Dabar Lavoriškių kontrolės punkte tas žmogus yra. Tačiau priežastis ta, kad jis yra įtrauktas į nepageidaujamų asmenų Lietuvoje sąrašus. Pasienietis, tikrindamas dokumentus per duomenų bazes, pamato šitą informaciją, bet nei kokios institucijos iniciatyva, nei kada“, - sakė Viešųjų ryšių skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Paklaustas, ar Baltarusijos pilietis turėjo vizą, leidžiančią įvažiuoti į Lietuvą, G. Mišutis atsakė: „Dokumentai buvo tvarkingi, tačiau įtraukimas į duomenų bazes yra signalas pasieniečiui, kad žmogus negali būti įleistas“.

Pasak jo, panašios situacijos pasitaiko „kone kasdien ir tie žmonės yra grąžinami į tą šalį, iš kurios atvyko sutvarkius atitinkamus dokumentus“.

Tuo metu Užsienio reikalų ministerija situaciją komentuoti atsisakė.

„Pagal įprastą tarptautinę praktiką atvejų dėl neįleidžiamų asmenų arba vizų neišdavimo Užsienio reikalų ministerija nekomentuoja“, - rašoma URM atsakyme.

Seimo interneto svetainėje M. Ulasevičius pristatomas kaip civilinės kampanijos „Astravo atominės elektrinės statyba yra nusikaltimas!“ koordinatorius.

Seimo narys Kazimieras Uoka BNS sakė nuvykęs į Lavoriškių pasienio punktą pareikšti „pasipiktinimo tokiu valstybės tarnybų sprendimu“. Parlamentaras teigė bandysiantis iš vietos ryšio priemonėmis užtikrinti aktyvisto dalyvavimą diskusijoje.

„M. Ulasevičius kandidatavo į Baltarusijos parlamentą, bet po to protestuodamas kartu su kitais opozicijos atstovais kandidatavimą atšaukė, gal čia įvyko kažkokia klaida, Baltarusijos KGB ranka“, - versiją, kodėl pasikviestas aktyvistas neįleistas į Lietuvą, dėstė K. Uoka.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.