Lietuvos policija ginkluojasi planšetiniais kompiuteriais

Ateityje Lietuvos gyventojams

Policijos vadovas S. Skvernelis teigė, kad šios naujos technologijos apylinkės inspektorius atpalaiduos nuo popierinių krūvių, leis daugiau bendrauti su bendruomenėmis ir operatyviau išspręsti kilusias problemas.<br>ELTA
Policijos vadovas S. Skvernelis teigė, kad šios naujos technologijos apylinkės inspektorius atpalaiduos nuo popierinių krūvių, leis daugiau bendrauti su bendruomenėmis ir operatyviau išspręsti kilusias problemas.<br>ELTA
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 26, 2012, 3:13 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:45 PM

Vidaus reikalų ministras Artūras Melianas ir policijos generalinis komisaras S. Skvernelis trečiadienį spaudos konferencijoje Vilniuje pristatė projektą e-policininkas.

Pilotinis projektas artimiausiu metu startuos Vilniuje - planšetinius kompiuterius turėtų gauti 170 policininkų. Palaipsniui tokiais kompiuteriais bus aprūpinta visa Lietuvos policija.

Policijos vadovas S. Skvernelis teigė, kad šios naujos technologijos apylinkės inspektorius atpalaiduos nuo popierinių krūvių, leis daugiau bendrauti su bendruomenėmis ir operatyviau išspręsti kilusias problemas.

„Nereikės siųsti gyventojams popierinių laiškų, kuro sąnaudos sumažės“, - vardijo privalumus S. Skvernelis, „Projektas iš tikrųjų yra inovatyvus ir ženkliai turėtų pakeisti Lietuvos policijos darbą. Džiaugiuosi, kad žengiam koja į koją su technologijom, su kitom valstybės, kurios įgyvendina tokius dalykus“, - sakė ministras A. Melianas.

2011-2012 metais vykdomas projektas e-policininkas padės sutrumpinti kelią nuo pažeidimo fiksavimo, pareiškimo užpildymo, duomenų persiuntimo ir panaudojimo. Šio projekto vertė - apie 1 mln. eurų, 80 proc. jo finansuoja Europos Sąjunga.

„Žmogus, atvykęs į vietą kur nusižengimas ar nusikaltimas, jis fiksuoja, fotografuoja situaciją, toliau yra formos pareiškimą, jis pasirašo savo parašu, bus atitinkamas prietaisas, tai bus dar techniškai išspręsta, kur nukentėjusysis pasirašo. Ir perduodama tas tiesiai į duomenų bazę.

Gerokai trumpinamas laikas, trumpinama kelionė žmogaus, nereikia vykti į nuovadą pildyti pareiškimą, viskas vietoje padaroma. Sutaupo dideles lėšas, jos galbūt bus skiriamos naujom technologijom, motyvacija policininkų didinti“, - kalbėjo ministras A. Melianas.

Lietuvoje jau veikia projektas e-policija, kuriuo naudodamiesi gyventojai gali pranešti apie nusikaltimus ar pažeidimus policijai elektroniniu būdu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.