Net vicemerams Kaune baisu gyventi

Jei dar dvejojate, ar Kaune tikrai galima gyventi, pažiūrėkite, kaip elgiasi aukščiausius postus užimantys miesto valdžios atstovai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Sep 26, 2012, 8:26 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:11 PM

Lenktyniaudami vienas su kitu jie žūtbūt mėgina ištrūkti iš šio miesto ir artimiausius ketverius metus įsitvirtinti Vilniuje, tiksliau – Seime.

Kauno meras A. Kupčinskas šią savaitę liko dirbti vienas, mat visi trys vicemerai pasiprašė atostogų.

Jie nori rimtai pasiruošti atsakingam žygiui į Seimą ir net neslepia, kokiam tikslui naudoja atostogas.

Žinoma, „tvarkiečiui” V. Vasilenkai parlamente atsivers platesnės galimybės rūpintis regbio, socialdemokratei O. Leiputei – gyvūnų teisių reikalais, o jaunalietuviui S. Buškevičiui – skelbti pamokslus apie rūkymo žalą ir burokėlių sulčių naudą.

Nuo vicemerų stengiasi neatsilikti du Kauno savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojai, kurie taip pat atostogauja ir ruošiasi Seimo rinkimams.

Ar galime smerkti emigrantų dalią pasirinkusius jaunus kauniečius, jeigu net solidžius atlyginimus gaunantiems valdininkams nemiela čia gyventi?

Nors meras dejuoja dėl padidėjusio darbo krūvio, slapčia turbūt džiūgauja: išsipildė sena svajonė – visos miesto vadžios bent laikinai atsidūrė konservatorių rankose.

Dešinieji laiko be reikalo nešvaisto – kandidatų į savivaldybės valdomos įmonės „Kauno energija” stebėtojų tarybą sąraše ryškiausiai šviečia būtent šios politinės jėgos atstovai.

Nieko nuostabaus. Kol politiniai varžovai užsiėmę rinkėjų viliotiniu, konservatoriai bando cementuoti savo tvirtovę, kuri labai praverstų, jeigu Seimo rinkimai jiems susiklostytų nesėkmingai.

Juk kur nors reikės rasti postų iškiliems saviškiams.

Taigi į rinkimų vajų panirę A. Kupčinsko priešininkai be reikalo šaiposi, kad tik vieninteliam merui gyventi Kaune gera.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.