Popieriniai miestiečiai – reti svečiai Kaune

Kai kurie Kauno tarybos nariai yra deklaravę savo gyvenamąją vietą mieste, nors iš tiesų gyvena Kauno rajone. Ar tokie politikai neapgaudinėja rinkėjų?

Ne vieną būstą turintis G. Labanauskas aiškino galintis siekti savivaldybės tarybos nario mandato bet kur.<br>P. Mantautas
Ne vieną būstą turintis G. Labanauskas aiškino galintis siekti savivaldybės tarybos nario mandato bet kur.<br>P. Mantautas
Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas („Lietuvos rytas")

Sep 26, 2012, 9:12 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:07 PM

Buvęs socialdemokratas, o dabar frakcijos „Dirbame Kaunui” seniūnas Gintautas Labanauskas net asmeniniuose dokumentuose rašo, kad gyvena pakaunėje esančioje Garliavoje.

Į naują būstą politikas persikraustė prieš porą metų, bet Kauno tarybos senbuvis ir toliau rūpinasi miesto, o ne rajono gyventojų reikalais.

„Nemanau, kad tokiu būdu apgaudinėju rinkėjus, esu deklaravęs gyvenamąją vietą Kaune”, – „Lietuvos rytui” tvirtino G. Labanauskas.

Politikas sakė turįs būstą ir Vilniuje, o kuriame mieste bus kandidatas per kitus savivaldos rinkimus, dar nežino.

G. Labanauskas svarstė, jog ateityje galbūt bus galima siekti tarybos nario mandato bet kurioje Europos Sąjungos vietovėje.

Kitą tos pačios frakcijos „Dirbame Kaunui” narį Artūrą Orlauską taip pat dažniausiai galima sutikti Garliavoje esančiame name.

Beje, šis politikas praėjusią kadenciją buvo Kauno rajono tarybos narys.

Klausimas, kur jis iš tikrųjų gyvena, A. Orlauską, atrodo, labai smarkiai suerzino.

Politikas iš pradžių aiškino turįs dvi sodybas, vieną – jau dvidešimt metų, o po to pridūrė: „Gyvenu Aleksoto rajone. Gal jums daiktus parodyti? Arba geriau parašykite, kad gyvenu Marse.”

Su partija „Jaunoji Lietuva” į Kauno tarybą patekęs Kazimieras Nausėda ūkininkauja rajone, tačiau tikino gyvenąs su šeima mieste: „Šalia brolio valdų nuomojuosi 10 hektarų sklypą, nuo namų Kaune iki ten – vos 20 kilometrų.”

Anot K.Nausėdos, būsto šalia nuomojamos žemės jis neturi, todėl retkarčiais nakvoja pas brolį, bet to negalima vadinti nuolatine gyvenamąja vieta.

Privalo gyventi

Zenonas Vaigauskas

Vyriausiosios rinkimų komisijos pirmininkas

„Kandidatas į miesto ar rajono tarybą privalo gyventi toje savivaldybėje, kurios tarybos nariu siekia tapti – tokia nuostata įtvirtinta Konstitucijoje.

Jeigu žmogus išrinktas į tarybą, jis ir toliau privalo likti tos savivaldybės gyventojas.

Jei politikas persikrausto gyventi į kitą savivaldybę, meras turėtų kreiptis į Vyriausiąją rinkimų komisiją dėl mandato panaikinimo.

Bet tokių atvejų nebūta jau daugybę metų.

Jeigu tarybos narys oficialiai nėra pakeitęs gyvenamosios vietos, jam taikyti kokias nors poveikio priemones nėra galimybių, tačiau tai panašu į savęs ir rinkėjų apgaudinėjimą.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.