Vilniaus vicemeras lenkas susikibo su rusų mokyklos direktore

Lenkų agitatorių neįsileidusi rusų mokyklos direktorė gavo pylos. Vilniaus „Santaros“ vidurinės mokyklos direktorė Larisa Jalovaja užsitraukė Vilniaus vicemero Jaroslavo Kaminskio rūstybę, nes į mokyklą, kurioje dėstoma rusų kalba, neįsileido Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) kandidatų į Seimo narius. L. Jalovaja teigė sulaukusi vicemero grasinimų, o J. Kaminskis tikino, jog direktorei tik perskaitė Seimo rinkimų įstatymo dalį, įpareigojančią sudaryti galimybes kandidatams susitikti su rinkėjais.

Direktorė L. Jalovaja prisipažino neįleidusi lenkų politinių veikėjų į mokyklą.<br>R.Danisevičius.
Direktorė L. Jalovaja prisipažino neįleidusi lenkų politinių veikėjų į mokyklą.<br>R.Danisevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

Sep 26, 2012, 11:33 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:25 PM

Vilniaus „Santaros“ mokyklos, kurioje mokoma rusų kalba, direktorė Larisa Jalovaja teigė trečiadienį sulaukusi skambučio iš Vilniaus miesto savivaldybės. Jai buvo pasakyta, kad nori atvykti savivaldybės darbuotojai, pasikalbėti apie švietimo problemas.

Tačiau prie mokyklos slenksčio direktorė išvydo ne sostinės savivaldybės tarybos narius, o prie LLRA prisišliejusią Rusų aljanso vadovę Iriną Rozovą ir dar vieną politiką. Pareiškusi, kad mokykloje politikuoti neleis, L. Jalovaja politiniams veikėjams prieš nosį užtrenkė duris.

Netrukus, direktorės teigimu, jai paskambino Vilniaus miesto vicemeras Jaroslavas Kaminskis ir ją piktai išbarė, užsiminė, kad ji gali būti atleista iš darbo.

Vicemeras J. Kaminskis tvirtino, kad L. Jalovaja išsigalvoja, jis esą negrasino.

„Aš tik perskaičiau Rinkimų įstatymo 46 straipsnio antrą dalį, kurioje aiškiai parašyta, kad valstybinės įstaigos turi sudaryti sąlygas kandidatams į Seimo narius susitikti su rinkėjais“, – tikino J. Kaminskis.

Vicemeras neigė, kad būtent jis buvo LLRA renginio „Santaros“ mokyklos organizatorius ir skambinęs į mokyklą, melavęs, jog atvyksta švietimo skyriaus darbuotojai.

„Į mane kreipėsi LLRA kandidatai į Seimo narius ir pranešė, kad direktorė L. Jalovaja pažeidė jų teises neįsileisdama į mokyklą, su jais labai šiurkščiai kalbėjo“, – tvirtino J. Kaminskis.

Jis ketina dėl šio incidento kreiptis į teismą. L. Jalovaja teigė, kad jau kreipėsi į Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK).

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas patikino, kad komisija tirs incidentą. Jis linkęs manyti, jog principinga mokyklos direktorė buvo teisi, neįsileisdama agitatorių pamokų metu. Z. Vaigauskas patvirtino, jog įstatymas leidžia kandidatams į Seimo narius rengti susitikimus mokyklose, bet tik tuo atveju, jei tai netrukdo mokymuisi.

"Santaros" mokykloje dalykai dėstomi rusų kalba, čia pedagogais dirba daugiausiai rusų ir lenkų tautybės žmonės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.