G. Grina: „Sprendimus dėl priešiškų kitų valstybių veiksmų priima ne VSD, o Vyriausybė“

Valstybės saugumo departamento

"Tai, ką mes turime, Vyriausybė žino. O kokius ji sprendimus priima – tai jau politiniai klausimai“, - sakė G. Grina.<br>M. Kulbis
"Tai, ką mes turime, Vyriausybė žino. O kokius ji sprendimus priima – tai jau politiniai klausimai“, - sakė G. Grina.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 28, 2012, 9:57 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:31 PM

Tokią pozicija VSD vadovas išsakė penktadienį savaitraštyje „Atgimimas“ skelbiamame interviu.

„Mūsų duomenys yra įslaptinti. Mes informuojame atsakingus valstybės pareigūnus, nes ne visuomenė sprendžia, o valstybės vadovai. Pirmiausia – Vyriausybė. Visus valstybės valdymo klausimus sprendžia būtent ji. Esame parlamentinė respublika. Tai, ką mes turime, Vyriausybė žino. O kokius ji sprendimus priima – tai jau politiniai klausimai“, - sakė G. Grina.

Pasak jo, VSD neturi „jokios teisinės bazės“, kaip užkirsti kelią priešiškiems veiksmams.

„Mes - ne ikiteisminio tyrimo institucija. Jeigu vykdoma kažkokia priešiška veikla, tai yra nusikaltimas. Mes galime išsiaiškinti, kas ką daro, kodėl daro, bet sprendimus ne mes priimame“, - teigė jis.

„Terminai „užkirsti“, „užkardyti“ žvalgybos veikloje nelabai įmanomi, nes visus sprendimus Lietuvoje priima politikai. Jeigu Lietuva būtų unitarinė valstybė, būtų labai lengva tai padaryti. Kadangi mūsų valstybė yra demokratinė, viskas yra sprendžiama Seime, balsavimo būdu.

Lygiai ta pati situacija yra ir kalbant apie įvairius priešiškus veiksmus. Apie bet kokius iš jų mes informuojame Vyriausybę ir nežiūrime, kas yra Vyriausybės vadovas. Mes tiesiog ją informuojame. Vyriausybė priima sprendimus, ką daryti, kaip elgtis“, - dėstė G. Grina.

Premjeras Andrius Kubilius praėjusį šeštadienį kalbėdamas savo atstovaujamos Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos tarybos posėdyje pareiškė, jog šalies specialiosios tarnybos „turi atlikti savo darbą ir ginti Lietuvos gyvybinius interesus“.

„Neužtenka vien žinoti, kad kažkurių partijų atstovai lankosi Rusijos prezidentūroje ir tariasi dėl rinkimų Lietuvoje, neužtenka vien žinoti, kad Lietuvoje yra stebimi trečiųjų šalių specialiųjų tarnybų veiksmai, nukreipti prieš Visagino atominę elektrinę. Tai turi būti ne tik žinoma, bet ir stabdoma“, - sakė A. Kubilius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.