Kalėdų Senelis teisme pralaimėjo „Sodrai“

Klaipėdos apygardos administracinis teismas nutarė, kad Kalėdų Seneliu save vadinančio klaipėdiečio Algimanto Bartkevičiaus skundas dėl „Sodros“ veiksmų yra nepagrįstas. Vairuotoju anksčiau dirbęs, o gruodžio pabaigoje kelioms savaitėms Kalėdų Seneliu tapdavęs vyras įsitikinęs, kad neteisinga iš jo reikalauti sumokėti mokesčius už veiklą, iš kurios jis negaudavęs pajamų. Į darželius su maišu dovanų jis esą keliaudavo mainais negaudamas atlygio.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 28, 2012, 1:12 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:24 PM

Tūkstantį litų iš vienos privačios įmonės gavęs tik kartą. 66-erių pensininkas skundžiasi prasta sveikata, tačiau pasiduoti nežada - teismo sprendimą jis skųs, o jeigu prireiks, kreipsis ir į Europos žmogaus teisių teismą.

Sodra“ suskaičiavo, kad klaipėdietis už Kalėdų Senelio veiklą skolingas apie 3 tūkst. litų.  Apie tai, kad yra skolingas valstybei, A. Bartkevičius tvirtino sužinojęs tik po kelerių metų, kai iš jo atlyginimo buvo nuskaičiuoti antstolių išieškoti mokesčiai. Vyras teisme bandė įrodyti, kad Kalėdų Seneliai dirba tik žiemą, tačiau teismo sprendimas klaipėdiečiui nebuvo palankus.

Teismas konstatavo, kad priskaičiuodama valstybinio socialinio draudimo įmokas už visus metus ir priverstinai jas išieškodama „Sodra“ veikė pagrįstai ir teisėtai.

A. Bartkevičius kelerius metus vykdė individualią veiklą, gavo iš jos pajamų ir todėl privalėjo mokėti valstybinio socialinio draudimo įmokas. Tačiau pat Kalėdų Senelis su tuo nesutinka. Jis tvirtino vaikus lankydavęs visuomeniniais pagrindais, už tai pinigų negaudavęs, tad ir mokėti mokesčių neprivalėjęs.

"Nesijaučiu pralaimėjęs ir neketinu pasiduoti", - tikino vyras. Per 14 dienų jis gali teismo sprendimą apskųsti Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui. Jeigu aukštesnės instancijos teismo sprendimas taip pat bus nepalankus, A. Bartkevičius žada kreiptis į Strasbūre įsikūrusį Europos žmogaus teisių teismą.

Šiuo metu vyras sako gyvenantis iš 300 litų pensijos. Dėl skolų už būstą jis netrukus gali netekti pastogės. Dirbti esą nebegali dėl pašlijusios sveikatos - neseniai atliktos širdies operacijos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.