Rinkimų kampanija. Tikėjimai ir nusivylimai

Jau įsibėgėjusi mūsų vargana, rami ir beveidė Seimo rinkimų kampanija. Ar įstatymų ir fantazijos apriboti kandidatai iš tiesų kovoja? Kaip jie tai daro? Daugiausia - presuodami savo lankstinukus į gyventojų pašto dėžutes ir reklaminių šūkių a la „Jūsų lūkesčiai - mano rūpesčiai...“ įmantrybėmis. Jei koks kandidatas prie krautuvės besitrinantiems girtuokliams įbruka kartonini kalendoriuką su savo išsišiepusiu veidu, tai jau beveik rinkiminės kompanijos aukštasis pilotažas.

Daugiau nuotraukų (1)

Saulius Paukštys

2012-10-02 13:18, atnaujinta 2018-03-16 10:26

Net per „kietas“ TV debatų laidas priešingų polių politiniai lyderiai kalba beveik tą patį, su retomis išimtimis - besiginčydami dėl apsirengimo, meno ar visuotinio gėrio ir visuotinės teisybės sampratos. Betgi ir tie ginčai be aistros, be jėgos - toli jiems iki kokio V. Žirinovskio, net iki V. Šustausko cirkų.

Kasryt atsiverti laikraščius su viltimi - gal štai bus kur nors apsinuoginusios L. Graužinienės fotografijos, gal išvysi istoriją apie politinių konkurentų apdergtą V. Uspaskicho automobilį? Gal koks nesantuokinis A. Kubiliaus sūnus išlies širdį? Gal pagaliau atsiras intrigos ir už širdies griebiančių, ašarą spaudžiančių nuotykių - „dėl Lietuvos“?

Ir kasryt nusivili - daugių daugiausia - bravūriškas A. Čapliko klyktelėjimas apie vertybių krizę, gal dar K. Brazauskienės formos besiveržiančios pro maudymuką, na – dar STT nutvertas R. Adomavičius – sąžinės kankinio veidu, N. Venckienės sutvarstytas kelias. Ir viskas.

Ar per likusias savaites kas nors įdomaus atsitiks tokioje dėkingoje rudeninių rinkimų dirvoje? Labai abejoju - daugiu daugiausia N. Venckienės kelio raištis taps kruvinas, o šiaip tikriausiai toliau vyks pašto dėžučių šturmas. Nes čia juk Lietuva – pas mus labiau mėgstama verkti nei juoktis. Tai ir aistrų skonis – specifinis. Kiekvienas dalyvaujantis rinkimuose turėtų apie tai pagalvoti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.