V. Kernagio artimieji pakraupo nuo D. Kedžio šalininkų klipo (video)

Žinomų šalies dainininkų balsus žiniai skleisti be leidimo naudoja ne tik Marijų Mikutavičių tuo jau papiktinę socialdemokratai. Aktoriaus ir dainininko Vytauto Kernagio artimieji pašiurpo, kai judėjimo „Drąsiaus kelias“ interneto svetainėje pastebėjo klipą, kuriame skamba jo įrašytas kūrinys „Šaukiu aš tautą“. V. Kernagio šeima ketina kreiptis į teisininkus ir reikalauti klipą pašalinti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys, Akvilė Adomaitytė

2012-10-05 13:56, atnaujinta 2018-03-16 08:12

Vaizdo klipe, kuriame skamba patriotinė daina, sumontuoti įvairūs vaizdai – nuo pareigūnų, tramdančių mitingo dalyvius, iki Neringos Venckienės nuotraukos, ne vieną kartą rodomo šūkio „Tiesos“, pamėgto D. Kedžio šalininkų.

Klipas sumontuotas sumaniai – nėra rodomas Seimo rinkimuose dalyvaujančios partijos „Drąsos kelias“ pavadinimas, tačiau jo pabaigoje rinkimų data užrašoma violetine spalva.

Nuorodos į vaizdo klipą nėra partijos „Drąsos kelias“ interneto svetainėje. Tačiau jis patalpintas judėjimo „Drąsiaus kelias“ interneto svetainėje, skiltyje „Rinkimų video“.

V. Kernagio artimieji - įskaudinti

„Tai baisu. Tai tiesiog nesuvokiama. Mes, V. Kernagio šeimos nariai, tikrai atsiribojame nuo jų minčių ir krypčių. Su mano tėvu tikrai negali būti siejamas joks šio judėjimo veiksmas.

Taip sudaromas įspūdis, kad pritariame jų idėjoms. Tikrai ne.

Mano tėvas niekada gyvenime nebuvo prisišliejęs prie jokio judėjimo ar partijos. Tokios buvo jo nuostatos. Jam rūpėjo tauta, laisva šalis, o ne kažkokia konkreti partija ar judėjimas“, - lrytas.lt sakė 2008-aisiais mirusio menininko sūnus Vytautas Kernagis jaunesnysis.

Jis pripažino, kad klipas sumontuotas ir patalpintas gudriai.

„Na, juk ponia teisininkė žino, ką ir kaip daryti. Gudriai jie čia padarė. Bet visi žino, ko visas tas judėjimas vertas.

Sudėtinga situacija, nes ir mano tėvo, ir muzikos autoriaus Gintauto Abariaus, ir eilių autoriaus Bernardo Brazdžionio jau nebėra. Tačiau yra asmenys, paveldintys jų teises.

Tuojau pat pradėsime konsultuotis su teisininkais. Be abejo, sieksime, kad šio klipo internete neliktų.

Kita vertus, juokinga kalbėti apie teisinius dalykus, kai turime reikalų su tuo judėjimu. Nemanau, kad teisinius sprendimus jie vykdys, tas visiems aišku. Bet padarysime viską, ką galime padaryti“, - sakė V. Kernagis jaunesnysis.

V. Kernagio šeimą ypač įskaudino tai, kad visai tautai skirtą dainą bando savintis ir taip į save dėmesį atkreipti vienas judėjimas.

Klipą portale "YouTube" patalpinę asmenys jį pristatė taip: "Jei maestro Vytautas Kernagis būtų su mumis, rašomą žodį TIESOS ši daina neabejotinai lydėtų gyvai".

„Šį kūrinį dainavo minios žmonių. Visa Lietuva. O čia - vienas darinys, kurio net partija negaliu pavadinti. Partijos turi savo ideologiją, o čia žmonių susibūrimas, pasivadinęs kažkaip.

Nesame pritariantys šio judėjimo įsitikinimams. Na, gerai, mes esame tik šeima. Bet manau, kad šis veiksmas turėtų papiktinti visą tautą. Viena yra pasiimti kokį gilios prasmės neturintį kūrinį, visai kas kita – tokią dainą. Jos jokiam judėjimui nevalia suasmeninti ir naudoti kaip savo.

Tai mane nustebino ar papiktino? Nustebinti tas judėjimas jau niekuo nebegali. Žinoma, papiktino. Visiška savivalė“, - stebėjosi V. Kernagis.

Patikino, kad įrašą išims

Vienas iš partijos lyderių Valdas Vasiliauskas neigė, kad agitacinį filmuką sukūrė pati partija. „Tai nėra oficialus rinkimų vaizdo klipas, matyt, kažkas sukūrė ir tiesiog įmetė į internetą, todėl negaliu pasakyti, kodėl pasirinkta būtent V. Kernagio daina.“

Portalui lrytas.lt jis teigė apie maestro artimųjų nepasitenkinimą nieko nežinąs ir ketinantis pasirūpinti, kad agitacinis filmukas būtų pašalintas iš interneto.

Socialdemokratai papiktino M. Mikutavičių

Lrytas.lt primena, kad ketvirtadienį kilo skandalas dėl politikų panaudotos M. Mikutavičiaus dainos „Ar mylit ją jūs“. Ji panaudota internete paskleistame klipe, kuriame įamžintas Lietuvos socialdemoratų partijos narių šokis.

Įpykęs M. Mikutavičius kreipėsi į teisininkus ir priminė partijai, kad jis ar jo veikla nėra politikų nuosavybė.

Tuo tarpu partijos atstovai tikino, kad už 200 litų teisę panaudoti dainos fragmentą įsigijo iš Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos.

V. Kernagio šeimą apstulbinęs klipas, patalpintas „Drąsiaus kelio“ judėjimo svetainėje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.