„Violetinį“ klipą iš interneto pareikalavę pašalinti V. Kernagio artimieji išvadinti NKVDistais

Vytauto Kernagio artimiesiems prabilus apie planus kreipsis į teisėtvarką dėl Drąsiaus Kedžio ir Neringos Venckienės šalininkų klipe neteisėtai panaudotos V. Kernagio ir Bernardo Brazdžionio dainos, kuriai muziką sukūrė Gintautas Abarius, „Šaukiu aš tautą“ vaizdo klipas iš interneto buvo pašalintas. Tačiau užuot paaiškinę tikrąsias klipo iš interneto išėmimo priežastis, jo platintojai dėl visko apkaltina sovietines struktūras, esą klipas galėjo nepatikti tik su NKVD susijusiems asmenims.

V. Kernagio artimuosius įžeidė tai, kad maestro kūriniai yra naudojasi politinei agitacijai.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
V. Kernagio artimuosius įžeidė tai, kad maestro kūriniai yra naudojasi politinei agitacijai.<br>R. Danisevičiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

Asta Kuznecovaitė

Oct 7, 2012, 7:54 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:08 AM

V. Kernagio atlikta daina „Šaukiu aš tauta“ pagražinta „violetinių“ mitingų ir gegužės 17 d. vaizdais, kai buvo įvykdytas teismo sprendimas ir mergaitė grąžinta jos mamai Laimutei Stankūnaitei, internete pasirodė prieš daugiau nei dvi savaites.

Klipas buvo patalpintas tiek visuomeninio judėjimo „Drąsiaus kelio“ puslapyje internete, tiek į Seimą besiveržiančią „Drąsos kelio“ partiją reklamuojančiuose puslapiuose socialiniame tinklalapyje „Facebook“.

Šią savaitę šį klipą pamatę V. Kernagio artimieji pakraupo nuo tokio D. Kedžio rėmėjų ir N. Venckienės elgesio ir pagrasino teismais, jei klipas iš interneto nebus pašalintas.

Jų reikalavimas išgirstas, tačiau klipo platintojai užuot atsiprašę V. Kernagio artimųjų juos apkaltino bendradarbiavimu su NKVD.

Vytautas Kernagis yra visų mūsų. Ir jis dainavo visiems mums, Kaip ir Brazdžionis, iš GPU vergovės (Государственное политическое управление НКВД) šaukęs pakilti Tautą, yra visų mūsų. Tik НКВД gali nemėgti V. Kernagio ir B. Brazdžionio...“, - skelbiama visuomeninio judėjimo „Drąsiaus kelias“ puslapyje.

Lrytas.lt žiniomis, šį puslapį administruoja su „Drąsos keliu“ į Seimą kandidatuojant aktyvi N. Venckienės šalininkė, save teisininke ir ekonomiste vadinanti Irena Malinauskienė, prieš kelis metus vienos televizijos dėka su nuolat į skandalus įsiveliančiu dainininku Eugenijumi Ostapenka atostogavusi Turkijoje.

„Drąsiaus kelio“ puslapyje apgailestaujama, kad esą nežinomų autorių klipas buvo priverstas išnykti iš internetinės erdvės ir raginama žmones kurti naujus „šedevrus“, nuo kurių Lietuva taptų doresne, gražesne ir teisingesne.

„Nepaisant to, mes raginame kiekvieną, kuris turi įkvėpimą kurti Grožį ir Tiesą ir kuris kviečia savo kūryba į Viltį, nenuleisti rankų, kurti savo Kraštą doresnį, gražesnį ir teisingesnį, kaip tai darė Vytautas Kernagis ir Bernardas Brazdžionis, prie kurio žodžio visada verta sustoti“, - rašoma D. Kedžio ir jo sesers gerbėjų administruojamame interneto puslapyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.