N. Venckienė priminė E. Masiulio frazę apie vagis

Sekmadienio vakarą "Lietuvos ryto" televizijos debatų laidoje „Lyderių forumas“ kandidatai į Lietuvos Respublikos Seimą diskutavo sveikatos apsaugos ir švietimo klausimais. Tiesioginiame televizijos eteryje susitiko šešių populiariausių politinių partijų lyderiai - Algirdas Butkevičius, Andrius Kubilius, Eligijus Masiulis, Valentinas Mazuronis, Viktoras Uspaskichas ir Neringa Venckienė.

Teisėja dirbusi N. Venckienė samprotavo, kiek gali uždirbti doras žmogus. 5 tūkstančiai litų jai pasirodė vagies arba kvailio ženklas.<br>J. Stacevičius
Teisėja dirbusi N. Venckienė samprotavo, kiek gali uždirbti doras žmogus. 5 tūkstančiai litų jai pasirodė vagies arba kvailio ženklas.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 8, 2012, 9:52 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:57 AM

Partijos "Drąsos kelias" lyderė N. Venckienė, jau ne pirmą kartą rinkiminėje kampanijoje pažarstanti skambių aforizmų, aiškino, kad gydytojai, imdami kyšius, yra tapę sistemos aukomis dėl mažų atlyginimų.

Jos žiniomis, medikai uždirba tūkstantį litų. Tiesa, šias žinias kiti debatų dalyviai netruko paneigti. "Už penkis tūkstančius dirba kvailiai arba vagys. Tai kas tada yra gydytojas, kuris dirba už tūkstantį litų?" - svarstė "Drąsos kelio" lyderė, pati dirbusi teisėja ir gavusi solidžią algą.

Ji priminė susisiekimo ministro Eligijaus Masiulio sparnuotą pasakymą, kad tuo metu, kai valstybiniame sektoriuje alga yra 5 tūkst. litų, o privačiame profesionalūs vadybininkai uždirba ir po 25 tūkst. litų, į pirmąjį „papuola arba bepročiai, arba vagys“.

„Mano galva, šioje valstybėje ne viskas yra tvarkoje. (...) Kad įmonės neštų pelną ir suneštų daugiau pinigų į biudžetą, tam yra reikalingi profesionalūs vadybininkai, kurie šiuo metu versle uždirba 15, 20, 25 tūkst. litų, ir valstybinis sektorius tiesiog nekonkuruoja. Į valstybinį sektorių, kai alga yra 5 tūkst. litų, papuola arba bepročiai, arba vagys“, - kalbėjo E. Masiulis.

Pati ji gavo klausimą apie vykdomą ligoninių tinklo optimizavimo reformą - kokiuose miestuose ligoninės turėtų likti , o kokiuose ne. Akivaizdžiai nesuvokdama, apie ką kalbama, N. Venckienė aptakiai pasakė: "Aš manyčiau, kad ligoninės turi likti visur, kur jos yra", ir perdavė klausimą savo partijos kolegei medikei Aurelijai Gurskienei.

Ši savo atsakymu sukėlė smagų auditorijos juoką. "Ligoninės turi likti, tačiau didžiuosiuose miestuose būtinai. Ir rajonuose didžiuosiuose taip pat", - sakė N. Venckienės bendražygė. "Santūriau, pasijuoksime kitą kartą", - auditoriją ramino laidos vedėjas Edmundas Jakilaitis.

Kaip sumažinti vaistų kainas? N. Venckienė žino - kalta korupcija. "Korupcija yra ne tik teismuose, bet ir tarp vaistininkų, - sakė buvusi teisėja. - Už ką vaistininkai važiuoja į užsienio keliones?" Tiesa, reikia patikslinti, kad skandalai Lietuvoje lydi po užsienio keliones važinėjančius gydytojus, o ne vaistininkus.

Ar N. Venckienė tęstų G. Steponavičiaus pradėtą aukštojo mokslo reformą? "Ją kuo greičiau stabdyčiau, nes greitai kaimuose išvis neliks mokyklų", - pareiškė ji.

Tardama savo baigiamąjį žodį, N. Venckienė pribloškė savo argumentavimo logika: „Lietuvoje - vienintelėje valstybėje Europos Sąjungoje - yra krepšelių sistema. Tai reiškia, kad tai nėra gera sistema, nes kitos valstybės tokios sistemos neįdiegė“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.