Rinkimų kovose – ir homoseksualumo korta

Ar apkaltinus politinį konkurentą netradicine lytine orientacija galima tikėtis sėkmės sau? O gal atsitiks atvirkščiai – laimės tas, kurį parems lytinės mažumos?

P. Gražulis neigia, kad jis ant A. Bilotaitės metė homoseksualumo šešėlį.
P. Gražulis neigia, kad jis ant A. Bilotaitės metė homoseksualumo šešėlį.
Daugiau nuotraukų (1)

Dalia Gudavičiūtė („Lietuvos rytas")

Oct 8, 2012, 9:59 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:57 AM

Seimo narė Agnė Bilotaitė kaltina savo oponentą Gargždų rinkimų apygardoje parlamentarą Petrą Gražulį bandymu prieš rinkimus ją apjuodinti dėl esą netradicinės lytinės orientacijos.

Politikė neabejoja, jog kova su homoseksualiais asmenimis pagarsėjęs P. Gražulis pasirūpino, kad vietos spaudoje atsirastų teiginys, jog Lietuvos gėjų lygos vadovas Vladimiras Simonko matė A. Bilotaitę besilinksminančią gėjų klube ir dėl to už ją balsuotų.

A. Bilotaitė patikino niekuomet nesilankiusi jokiame gėjų klube, o sutikusi gatvėje V.Simonko jo net nepažintų.

Be to, prieš keletą dienų savo pašto dėžutėje ji rado gėjų remiamų kandidatų sąrašą, kur jos pavardė nebuvo pažymėta.

„Tai mano oponento siekis užpilti ant manęs purvo, sumenkinti mano vardą, prilipinti etiketę, pademonstruoti, koks jis kovotojas”, – sakė A. Bilotaitė „Lietuvos rytui”.

Politikės žiniomis, leidinys, kuris papylė gandų apie ją, priklauso P. Gražuliui.

„Jei būčiau vyras, būtų sudėtingiau. Vyrui toks apjuodinimas baisus. O moterims tokios etiketės kažkaip nelimpa.

Nesu įsigilinusi, kas tai per organizacija, kaip ji veikia, kiek Lietuvoje tokių žmonių.

Tai nėra ta sritis, kuria domėčiausi. Manau, kad yra kur kas svarbesnių problemų”, – sakė A. Bilotaitė apie homoseksualius rinkėjus.

„Kuo čia dėtas aš?” – pasipiktino P. Gražulis, išgirdęs apie A. Bilotaitės kaltinimus.

Jis tikino tikrai neturįs nieko bendra su leidiniu, parašiusiu apie A. Bilotaitę.

Šiuo metu JAV viešintis V. Simonko „Lietuvos rytui” patvirtino iš tikrųjų matęs A. Bilotaitę gėjų klube, tačiau pabrėžė, jog Lietuvos gėjų lyga nutarė neremti per šiuos rinkimus jokio kandidato: „Duodame laisvę kiekvienam homoseksualui rinktis savo nuožiūra.”

Prieš ketverius metus Gėjų lyga aktyviai ragino balsuoti už Aušrinę Mariją Pavilionienę. Suskaičiavus balsus ji iš 80-osios sąrašo vietos pakilo į 11-ąją ir pateko į Seimą.

Gėjams padeda apsispręsti, už ką balsuoti

* „Aš tikrai neremčiau A.Bilotaitės: konservatoriai, kuriems jį priklauso, pasisako prieš gėjus, lesbietes, transseksualus ir biseksualus. Nebalsuočiau nei už P.Gražulį, nei už A.Bilotaitę”, – aiškino Tolerantiško jaunimo asociacijos atstovas A.Rudomanskis.

* Homoseksualūs asmenys per Seimo rinkimus raginami balsuoti už keturias Tolerantiško jaunimo asociacijos parinktas kandidates, esančias socialdemokratų sąraše. Tai A.M.Pavilionienė, J.Bielskienė, M.Jankauskaitė ir G.Purvaneckienė.

* Jei už šią partiją homoseksualui balsuoti nepriimtina, tuomet siūlomas Liberalų sąjūdžio sąrašas ir prašoma ten pažymėti E.Masiulį, D.Kuodytę, A.Lydeką ir T.Baranovą.

* Taip pat pažymėtos 23 rinkimų apygardos, kuriose rekomenduojama remti kurį nors kandidatą. Pavyzdžiui, Šilutės-Pagėgių apygardoje gėjai raginami balsuoti už A.Valinską.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.