Buvusi Seimo nario A. Matulo žmona kaltina jį neištikimybe

Buvusi Seimo nario, konservatorius Antano Matulo žmona Nijolė Matulienė parašė laišką, kuriame buvusį vyrą kaltina neištikimybe. Pats politikas neigia buvusios sutuoktinės žodžius. „Žmona ne kartą yra sakiusi, kad rašys ir viešins. Klausiu, ką tu viešinsi? Sako, pasakos, kad paleistuvavau, kad nedaviau pinigų, kad mušiau“, - pasakojo konservatorius.

Žinia apie buvusios sutuoktinės atvirą laišką A. Matulo nenustebino, tačiau stresą sukėlė. „Labai blogai, kad ji šitai daro prieš rinkimus. Būtų po rinkimų, nekreipčiau dėmesio“, – neslėpė parlamentaras.<br>V. Balkūno archyvo nuotrauka
Žinia apie buvusios sutuoktinės atvirą laišką A. Matulo nenustebino, tačiau stresą sukėlė. „Labai blogai, kad ji šitai daro prieš rinkimus. Būtų po rinkimų, nekreipčiau dėmesio“, – neslėpė parlamentaras.<br>V. Balkūno archyvo nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt ir panskliautas.lt inf.

Oct 9, 2012, 8:00 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:48 AM

Laiškas, kurį prieš kelias dienas paštu gavo portalo panskliautas.lt redakcija, yra parašytas ranka. Nurodytas atgalinis adresas Pasvalyje. Todėl redakcijai nekilo abejonių, kad šį laišką tikrai galėjo parašyti Seimo nario A. Matulo žmona. Susisiekti telefonu su dabar atostogaujančia gydytoja N. Matuliene redakcijai nepavyko.

Portalas lrytas.lt pateikia N. Matulienės laišką (kalba netaisyta. - Red.) ir politiko A. Matulo atsakymą.

Atviras N. Matulienės laiškas

Tylėjau ir būčiau toliau tylėjusi ir viską nusinešusi į kapus. Slėpiau nuo visuomenės, vaikų. Bet štai, sugalvojus ketvirtai kadencijai balotiruotis mano vyrui į Seimą, iš rajono konservatorių lizdo pasipylė manęs mokymai ir net perspėjimai, kad aš tylėčiau ir nebendraučiau su žurnalistais ir spauda.

Rašau mano vyrui, nes bažnytinė santuoka tebegaliojanti, nors aš jam laisvę ir suteikiau.

Visi perspėjimai dažniausia vykdavo darbo metu ir aiškinimai, kad jis kuria naują Seimą ir kaip aš turėčiau elgtis per rinkimus.

Ar kas pagalvojo, kad po tokių išpuolių aš turėdavau eiti pas sunkų ligonį, susikaupti ir atidirbti visą dieną.

Dėl šio žmogaus šeima padarė viską. Visada besąlygiškai palaikėme jį visose gyvenimo situacijose. Viskas buvo skirta tik jam ir jo karjerai. Vaikai pratisai nematė tėvelio, o aš viena užsiauginau tris sūnus, padėjau jam pačiam baigti mokslus KMI (Kauno medicinos institute).

Nebuvo laiko man kada galvoti apie sunkumus ar pašaliniams dejuoti.

Susituokėme jam bebaigiant Panevėžio A. Domaševičiaus medicinos mokyklą, bet jam ambicijos neleido, kad žmona būtų aukštesnio išsilavinimo, išsimokslinimo. Sutikau, kad jis toliau mokytųsi, nes žinojau, kad karjerai labai svarbu aukštasis išsilavinimas. Nežiūrėjau į jokius sunkumus, pinigų trūkumą. Buvo svarbiausia vyras, vaikai.

Baigus jam mokslus institute, suteikta buvo jam viskas, du paaugę vaikai (septynerių ir penkerių metų), butas, darbas.

Antanas, baigęs mokslus, grįžo jau erelis. Aš tuo metu dirbau vyriausiojo gydytojo pavaduotoja gydymo reikalams, dar darbas skyriuje, budėjimai, vaikai. Jis augino sau sparnus.

Štai vieną dieną grįžęs namo tėškė šaukimą į teismo posėdį, sakydamas, kad jis turi 12 metų jaunesnę. Buvo dešimtieji mūsų santuokos metai. Manęs tai neišgąsdino. Įvyko teismo posėdis, bet neištuokė mūsų, nes buvo du mažamečiai vaikai, o jis išsigynė, kad turi kitą moterį. Visas Pasvalys tai žinojo, o aš nesižeminau įrodinėti.

Aš ėjau pakelta galva, nes turėjau gyventi dėl vaikų toliau.

Tris mėnesius pasiblaškęs Antanas grįžo su gėlėmis, vaikais už rankų vedinas. Susitaikėme, galima ir šimtą kartų atleisti, kai žmogus tai supranta. Prieš 8 metus atleidau taip pat.

1992 metais gimė trečias sūnus. Galvojau, ačiū Dievui, viskas susitvarkė. Ketveri metai buvo laimingi, bet iš vietinės spaudos sužinojau, kad jis balotiruojasi į Seimą. Tai buvo jo vieno sprendimas, nekėliau triukšmo, nuslėpiau jo išdavystę ir skyrybas.

Jau Seimo pirmos kadencijos pabaigoje mane perspėjo, kad atsirado „šildytoja“ Seime ir kad aš dažniau pasirodyčiau Vilniuje. Nenorėjau tuo tikėti, galvodama, kad jei žmogui viskas atiduodama, negali gi jis išduoti šeimą.

Neištikimybė lydėjo daugelį metų. Prieš 2,5 metų „Lietuvos ryto“ žurnalistei viską nuslėpiau. Buitiniai dalykai yra menkniekis, bet kai prasideda tiesioginiai žeminimai, išdavystė yra skaudžiausia.

Žmona viską atleido, bet palieka negyjančios žaizdos visam gyvenimui ir ypač vaikams.

Kiekvienais metais Seimo narys sveikindavo abiturientus mokyklos baigimo proga, bet kai vyko mūsų sūnaus gimnazijos baigimo atestatų teikimas, tėvelis tuo metu šildėsi Amerikoje su Seimo meiluže. Ar jis pagalvojo, kaip jautėsi sūnus tuo metu? Nėjo į išleistuves, nenorėjo eiti pasiimti ir atestato. Bet jo broliai ir aš padarėme jam šventę.

Taip Antanui su 14 metų jaunesne aptemo protas, kad jis galėjo ir man tėkšti, kokią turi moterį. Buvo erelis, bet po S. Stomos skandalo su žaliaake Antano drąsa išgaravo. Ta moteris iš Seimo buvo perkelta į kitą darbą, kad prieš rinkimus tautai neiškiltų į viešumą.

Ne žmona paliko Seimo narį, o Seimo narys išdavė šeimą ir jam buvo suteikta laisvė. Tas žmogus pilnas egoizmo ir viską pasiekia bet kokiomis priemonėmis su niekuo nesiskaitydamas.

Kai jam reikėjo vyriausiojo gydytojo posto ligoninėje, lengva ranka pastūmė mane iš darbo, nors tuo metu buvau vaiko auginimo atostogose ir buvau vyriausiojo gydytojo pavaduotoja.

Jam reikėjo poliklinikos vyriausiojo gydytojo vietos, pastūmė kitą gerai bedirbančią moterį. Šis žmogus, kad savo pasiektų, peržengs ir per lavonus.

Šeima yra valstybės ląstelė. Šie metai yra šeimos metai. Kokią valstybę gali kurti Seimo nariai, patys pamynę moralę, šeimą, pilni egoizmo ir melo. Nepastatė jis Pasvalio ligoninės, o jų vykdoma politika sužlugdė visas rajonines ligonines.

Aš eisiu pakelta galva, nes esu reikalinga savo vaikams, anūkams, laukiama savo pacientų.

Buvusios žmonos laiškas nenustebino

Žinia apie buvusios sutuoktinės atvirą laišką A. Matulo nenustebino, tačiau stresą sukėlė. „Labai blogai, kad ji šitai daro prieš rinkimus. Būtų po rinkimų, nekreipčiau dėmesio“, – neslėpė parlamentaras.

Paklausus, ar iš tiesų politikas šeimoje smurtavo, buvo neištikimas ir nerėmė vaikų finansiškai, A. Matulas net aiktelėjo: „Ką jūs kalbate! Kai skyrėmės, jokio trečio žmogaus nebuvo. Su kita moterimi pradėjau bendrauti tik praėjus metams po skyrybų. Visada su vaikais bendravau ir dabar bendraujame, bet tą tenka daryti slaptai nuo jų motinos, nes dėl to sūnūs nukenčia.“

Politikas teigė, kad įžeidžiančio ir grasinančio turinio SMS žinutes iš buvusios žmonos jis gauna nuolat. „Žinių su įžeidimais gaunu ir kitokiais būdais, man sakoma, jog bus imtasi priemonių, kad nebūčiau Seime.“

Skirtis su žmona nenorėjo

A. Matulas sakė, kad skyrybos jam buvo didelė moralinė trauma. Politikas prisipažino, kad iki šiol psichologiškai jaučiasi blogai: „Negaliu nieko blogo apie Nijolę pasakyti, ji buvo mano pirmoji meilė, mylėjau ir dabar dar tebėra likę jausmai, visgi ji mano vaikų motina, kartu nugyventi metai daug ką reiškia, niekur visa tai nedingo.“

Buvusio šeimyninio gyvenimo A. Matulas rožinėmis spalvomis nepiešė - pasakojo, kad dažnai pykęsi, tad trys santuokiniai dešimtmečiai buvę nesaldūs. Kivirčydavęsi ne dėl esminių dalykų, o dažniausiai dėl smulkmenų. Bandydavę ir vienas kitą perauklėti.

Prieš 4 metus pora ėmusi gyventi atskirai. N. Matulienė liko bute Pasvalyje, o A. Matulas persikraustė į privatų namą Kiemelių kaime, ten nakvodavo savaitgaliais, kai grįždavo iš Vilniaus.

„Ne pirmą kartą pykomės ir taikėmės. Apie skyrybas aš negalvojau. Pagyvenus metus atskirai Nijolė mane pakvietė užeiti pas ją pasišnekėti. Eidamas tikėjau, kad tai bus susitaikymo vakaras, o radau ant stalo paklotus skyrybų dokumentus, ji jau buvo viską iš anksto paruošusi. Perskaitęs paklausiau, ar ji tikrai to nori? Nebūčiau skyręsis, bet ji tėškė: „Nors kartą būk vyras ir pasirašyk“. Kas man beliko? Nenorėjau būti mazgote, teko būti vyru. Taip ir išsiskyrėme“, – pasakojo A. Matulas.

Tapo ne tėvu, o seneliu

A. Matulas pasakojo, kad jiedu su žmona viešai nesipyko, nuo aplinkinių bandė slėpti šeimos nesutarimus, bet artimi draugai žinojo, jog medikų porai trūksta santarvės ir darnumo.

Šeimyniniai konfliktai ėmė aštrėti ir dažnėti nuo to momento, kai A. Matulas pasuko į politiką.

„Kiekviena išvyka pas rinkėjus namie išprovokuodavo audrą. Važiuodamas į Seimą ar eidamas susitikti su gyventojais turėdavau kaskart išklausyti priekaištų. Galiausiai buvo iškeltas ultimatumas: ji arba politika. Aš nebūčiau skyręsis, bet ji pati inicijavo ištuoką. Man skaudu, kad taip įvyko, bet taip jau yra“, – sakė A. Matulas.

Nors audringų barnių pilnas šeimyninis gyvenimas baigėsi, po skyrybų, tapęs laisvas, A. Matulas teigė nesijaučiantis geriau. Politiką slegia buvusios sutuoktinės noras jį ir toliau kontroliuoti.

„Nuo tos dienos, kai išėjau iš namų, visus 4 metus ji nuolat rašo negražias žinutes. O dabar padarė, ką ir grasino apie tai, kad savo kalbas paskelbs viešai. Dėl to man skaudu ir liūdna“, – apgailestavo politikas.

Paklaustas, ar dėl gražesnio politinio įvaizdžio nepasiaukotų ir negrįžtų į šeimą A. Matulas tikino, kad sudužusio jų šeimos puodo sulipdyti nebeįmanoma.

Šiuo metu politikas turi draugę. Buvo pasklidusios kalbos, kad su gerokai jaunesne moterimi A. Matulas susituokė ir susilaukė vaiko, ketvirto sūnaus. Iš šios žinios Seimo narys pasijuokė ir paaiškino, kad tebėra nesusituokęs. Neseniai jis tapo ne tėvu, bet seneliu - sūnaus susilaukė jo vyriausias sūnus Vismantas.

Kalbėti apie dabartinę gyvenimo draugę A. Matulas nepanoro.

A. Matulas ir N. Matulienė išsiskyrė prieš 2,5 metų. Santuokoje jie buvo išgyvenę 30 metų. Pora užaugino 3 sūnus. Su ja politikas yra nutraukęs civilinę santuoką, tačiau bažnytinė – tebegalioja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.