Du merai vienoje salėje nesutelpa

Kauno meras A. Kupčinskas, atrodo, buvo ne juokais išsigandęs, kad jo kolega iš sostinės A. Zuokas gali smarkiai sumenkinti jo įvaizdį vietos politikų akyse.

Daugiau nuotraukų (1)

Arūnas Karaliūnas

Oct 9, 2012, 8:10 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:19 AM

Vilniaus meras praėjusią savaitę norėjo Kauno tarybos nariams papasakoti apie sumanymą įkurti nacionalinį oro vežėją „Air Lituanica” ir pakviesti prie jo prisidėti kauniečius.

Bet A. Kupčinskas čia įžvelgė politikavimą (mat atvažiavo ne koks nors iškilus konservatorius, o konkuruojančios politinės jėgos vadovas, kuris, neduok Dieve, galėjo pasakyti ir ką nors tokio, susijusio su artėjančiais Seimo rinkimais), todėl paragino miesto tarybos narius nesuteikti galimybės A. Zuokui skleisti savo užmojų iš šventos Kauno tribūnos.

Kauno mero nuomone, šalies aviacija smarkiai nenukentės, jeigu pristatymas bus surengtas kada nors vėliau. Tiesa, šeimininkas svečiui ranką vis dėlto paspaudė.

O sostinės merui neliko nieko kita kaip pasėdėti svečiams skirtoje salės zonoje, o per pertrauką ieškoti kabineto projektui pristatyti.

Nors tarybos nariai nesutiko suteikti vilniečiui tribūnos, nemažai jų vėliau užsuko jo pasiklausyti.

Po to Kauno politikai užkulisiuose pusbalsiu svarstė: gal A. Zuoko pasiryžimas kurti nacionalinę oro bendrovę „Air Lituanica” kai kam atrodo ir utopinis, bet būtų smagu kokių nors netikėtų siūlymų išgirsti ir iš A. Kupčinsko lūpų.

A. Zuokas pasirodė nesąs itin įžeidus ir sakė galįs surengti dar vieną pristatymą ir net ant kelių atsiklaupti, kad tik idėja judėtų į priekį.

Beje, per pusvalandį trukusį susitikimą niekas neišgirdo nė žodžio šventvagiškos agitacijos, pavyzdžiui, kaip reikėtų balsuoti (ar nebalsuoti) per būsimus Seimo rinkimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.