Į Panevėžį atvažiavusi N. Venckienė panoro nušalinti prokuratūrą ir teismus

Panevėžio apygardos prokuratūroje antradienio rytą pagaliau apsilankė buvusi Kauno teisėja Neringa Venckienė. Praėjus daugiau nei trims mėnesiams nuo ikiteisminio tyrimo pradžios, Panevėžio prokurorai pirmą kartą jos sulaukė atvykstant į apklausą.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 9, 2012, 12:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:14 AM

Tačiau čia prokurorų džiaugsmas ir baigėsi – oficialiai jai įteiktų įtarimų N. Venckienė nepasirašė ir pateikė raštą, kad nušalina visą Panevėžio apygardos prokuratūrą bei Panevėžio miesto apylinkės ir apygardos teismus. Kol minėti teismai spręs dėl šio nušalinimo pagrįstumo, buvusi teisėja atsisakė atlikti bet kokius procesinius veiksmus.

Į Panevėžio apygardos prokuratūrą N. Venckienė atvyko antradienio rytą, prieš pat 10 val. Jos laukiančių žurnalistų paklausta, kodėl atvyko be advokato, kaunietė paaiškino „daug ką žinau geriau, nei kiti Lietuvos advokatai“.

Pareiškusi, kad taip, kaip nutiko jai, gali nutikti bet kuriam, N. Venckienė iškart pasinaudojo į ją nukreiptais kelių televizijų vaizdo kamerų objektyviais ir paragino Seimo rinkimuose balsuoti už ją bei jos partiją.

Panevėžio apygardos prokuratūroje užtrukusi mažiau nei pusvalandį ir išeidama iš pastato N. Venckienė žurnalistams paaiškino pateikusi nušalinimą visai šiai prokuratūrai. Jos teigimu, kadaise Panevėžio miesto apylinkės teismas buvo nušalintas nuo vadinamosios Kauno pedofilijos bylos nagrinėjimo, ji nemananti, kad ir jos baudžiamoji byla čia galėtų būti nagrinėjama.

Paklausta, kodėl nušalinimo Panevėžio prokurorams ji nepateikė anksčiau, N. Venckienė paaiškino, kad negalėjusi to padaryti, nes iki rugsėjo sirgusi ir turėjusi nedarbingumo pažymėjimą.

N. Venckienė įtariama trukdymu antstolio veiklai, pasipriešinimu valstybės tarnautojui ar viešojo administravimo funkcijas atliekančiam asmeniui, nepagarba teismui, teismo sprendimo, nesusijusio su bausme, nevykdymu ir piktnaudžiavimu globėjo teisėmis.

Panevėžio apygardos prokurorai N. Venckienę apklausti ir pateikti jai įtarimus nesėkmingai bandė nuo liepos pradžios, vos pradėję ikiteisminį tyrimą.

Pirmosios iš anksto numatytos apklausos Panevėžio apygardos prokuratūroje išvakarėse, liepos 2 dieną N. Venckienė atsigulė į ligoninę, kur jai buvo atlikta kelio operacija, o po to jai iki pat rugsėjo vidurio, kai ji įgavo kandidato į Seimą teisinę neliečiamybę, buvo tęsiamas nedarbingumo pažymėjimas.

Tačiau Vyriausioji rinkimų komisija panaikino jos teisinę neliečiamybę ir kaunietę buvo vėl bandoma iškviesti į apklausą Panevėžio apygardos prokuratūroje. Tačiau to padaryti iki praėjusio trečiadienio nepavyko, nes policijos pareigūnai jos namuose nerado.

Šaukimas atvykti apklausai į Panevėžio apygardos prokuratūrą N. Venckienei buvo įteiktas praėjusio trečiadienio vakare, kai ji atvyko į Panevėžį susitikti su rinkėjais.

Tuomet daugiau nei pusvalandį į susitikimą su panevėžiečiais vėlavusi partijos „Drąsos kelias“ lyderė, žurnalistų paklausta, kodėl ji vengė akistatos su jai šaukimą į teismą ketinančiais įteikti pareigūnais, atsakė, kad jai šaukimų niekas nenešė ir į namus nėjo.

„Tegu tik ateina, aš šaukimą paimsiu“, – pareiškė N. Venckienė žurnalistams ir netrukus šaukimą gavo.

Prie savivaldybės durų jos laukė kartu su dviem policijos pareigūnais atvykęs Panevėžio apygardos vyriausiojo prokuroro padėjėjas Tomas Dzikas. Parodęs tarnybinį pažymėjimą, jis įteikė buvusiai teisėjai šaukimą atvykti į prokuratūrą. Kiek sutrikusi N. Venckienė pasirašė dokumentą ir nuskubėjo susitikti su panevėžiečiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.