J. Didžiulį net keturios partijos kvietė kartu šturmuoti Seimą

Norėdamos kuo patraukliau atrodyti rinkėjams partijos kviečiasi žinomus žmones - sportininkus, menininkus, pramogų pasaulio atstovus. Panašių kvietimų prieš šių metų rinkimus sulaukė ir atlikėjas Jurgis Didžiulis. Kaip  prisipažino grupės „InCulto" įkūrėjas, partijos jį kvietė ne koncertuoti ar kalbėti susitikimuose su rinkėjais, bet prisijungti prie jų ir kovoti dėl Seimo nario mandato.

„Buvo ne viena, ne dvi ir ne trys (partijos). Nenoriu sakyti, kurios. Jei pasiūlė broliams Lavrinovičiams... Atsisakiau visų pasiūlymų“, - sakė J. Didžiulis.<br>J. Stacevičius
„Buvo ne viena, ne dvi ir ne trys (partijos). Nenoriu sakyti, kurios. Jei pasiūlė broliams Lavrinovičiams... Atsisakiau visų pasiūlymų“, - sakė J. Didžiulis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

2012-10-09 12:05, atnaujinta 2018-03-16 06:11

„Man siūlė kandidatuoti į Seimą. Buvo ne viena, ne dvi ir ne trys partijos. Nenoriu sakyti, kurios. Jei pasiūlė broliams Lavrinovičiams... Atsisakiau visų pasiūlymų“, - sakė J. Didžiulis. 

Atlikėjas stengėsi kuo greičiau pakeisti pokalbio temą. Apie politiką jis negalvoja. „Didesnį gėrį žmonėms galiu suteikti per visuomeninę veiklą“, - tvirtino muzikantas. Jo manymu, žmonės turi pradėti mąstyti kitaip, tada galės išsirinkti tinkamus politikus: „Esame traumuota tauta. Tai vis sovietmečio pasekmės. Lietuviai turi mąstyti blaiviai“. 

Šiuo metu jis dirba su projektu, kurio tikslas – auklėti vartotojus. „Kai žmonės išleidžia pinigus, jie ne tik nusiperka prekę, jie sukuria ir gausybę kitų pasekmių. Išleidę pinigus, žmonės sukelia poveikį, apie kurį net nenutuokia. Šiuo projektu keisime žmonių vartojimo įpročius“, - paaiškino atlikėjas.

J. Didžiulis taip pat dirba su nauju muzikiniu projektu, jį pristatys lapkričio pradžioje Vilniuje.

Partijų kandidatų sąrašuose prieš šių metų rinkimus sužibėjo žinomų asmenybių pavardės. Verslininkas, krepšinio klubo „Žalgiris“ savininkas Vladimiras Romanovas į savo vadovaujamą Lietuvos žmonių partiją pakvietė brolius krepšininkus Darjušą ir Kšyštofą Lavrinovičius. Penktas Lietuvos žmonių partijos sąraše - krepšininkas Rimantas Kaukėnas. Visi trys sportininkai šį sezoną žaidžia „Žalgiryje“. Tarp partijos kandidatų yra ir žinomas sportinių šokių meistras Andrius Kandelis. 

Kartu su Vilniaus mero Artūro Zuoko partija į Seimą vienmandatėse apygardose mėgins patekti galiūnas Žydrūnas Savickas ir šokėjas Saulius Skambinas.

Vieną naują žinomą veidą savo partijoje šiemet turi ir konservatoriai. Su Lietuvos konservatoriais – Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partija šiemet į Seimą mėgins patekti solistas Vytautas Juozapaitis.

„Sprendimas kviesti rinkimuose dalyvauti žinomus žmones - reklama ir viešieji ryšiai. Labai abejoju, ar krepšininkai, jei jie bus išrinkti į Seimą, eis ten dirbti. Kaip jie derins komercines sutartis su klubu ir darbą Seime?“ - klausė dienraščio „Lietuvos rytas“ apžvalgininkas Vytautas Bruveris.

Prieš ketverius metus į Seimą pateko neoficialiai žvaigždžių partija vadinta Tautos prisikėlimo partija. Jos lyderis Arūnas Valinskas subūrė žinomus televizijos, estrados, šou verslo atstovus.

Partija vėliau prisijungė prie Liberalų ir centro sąjungos, dalis jos narių išsisklaidė po skirtingus politinius judėjimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.