M. Lingė: „Rinkimų kampanijoje netrūksta primityvaus populizmo“

Naujasis Seimas bus fragmentuotas

M. Lingė pastebėjo, jog tarp politinių jėgų kol kas nematyti aštrios konfrontacijos.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
M. Lingė pastebėjo, jog tarp politinių jėgų kol kas nematyti aštrios konfrontacijos.<br>R. Danisevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-10-09 12:30, atnaujinta 2018-03-16 06:11

„Visos rinkimų kampanijos negalima vertinti kaip vienalyčio reiškinio, tikriausiai reikėtų atsižvelgti į tam tikrus epizodus. Matyti, kad tam tikros politinės jėgos stengiasi ir gana kūrybingai bei išradingai pasižiūrėjo į rinkimų kampaniją, tačiau tenka apgailestauti, kad tikrai nestokojama primityvaus populizmo ir elementaraus idėjų trūkumo“, - antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė M. Lingė ir pridūrė, jog tai nėra vien tik šio rinkimų sezono naujiena.

Paklaustas, kaip prezidentė vertina rinkimų kampaniją, jos patarėjas teigė manantis, jog ši savaitė dar gali pateikti tam tikrų staigmenų.

„Emocinis fonas auga ir čia nėra nieko nuostabaus, nes tai yra tam tikra rinkimų išdava“, - pažymėjo jis.

M. Lingė taip pat pastebėjo, jog tarp politinių jėgų kol kas nematyti aštrios konfrontacijos. Jis tai siejo su konkrečių lyderių išryškėjimo trūkumu bei pragmatišku mąstymu.

„Tai galbūt yra pasekmė to, kad nėra labai aiškių lyderių ir nežinia su kuo politinėms partijoms po Seimo rinkimų gali tekti sudaryti Vyriausybę. Matyt, konfrontacijos nebuvimas yra pragmatinis išskaičiavimas“, - sakė prezidentės patarėjas.

Naujasis Seimas bus fragmentuotas

Pasak M. Lingės, naujai išrinktas Seimas susidės iš daugelio politinių partijų atstovų.

„Tam tikras jėgų persiskirstymas gali būti. Panašu, kad Seimas bus fragmentuotas“, - antradienį interviu „Žinių radijui“ sakė jis.

M. Lingės teigimu, pagrindinė artėjančių Seimo rinkimų intriga - po jų susidarysiantis politinis žemėlapis, kurio dalį bus galima įžvelgti jau po pirmojo turo.

„Pirmojo turo intriga yra tai, kokios politinės partijos, o tai mes galime nujausti, peržengs 5 proc. barjerą. (...) Įdomu, kokios politinės partijos, dabar esančios Seime, tikrai pateks į naujai išrinktąjį Seimą ir taps parlamentinėmis, frakcijas galinčiomis sudaryti partijomis, o kokios dabar neatstovaujamos politinės jėgos turi galimybes patekti į Seimą“, - kalbėjo patarėjas.

Jis taip pat pažymėjo, jog tai yra pirmieji Seimo rinkimai, vykstantys be juridinių asmenų paramos.

„Tai buvo nuoseklus prezidentės siekis. Juo buvo žengtas tam tikras žingsnis kovoje su korupcija, siekiant, kad būtų dirbama žmonių labui, o ne atidirbti siauriems verslo interesams“, - sakė M. Lingė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.