A. Kubilius atmeta „Greenpeace“ kritiką atominei elektrinei

Jis nedetalizavo, kokį nuokrypį turi omenyje.

A. Kubilius suabejojo, ar „Greenpeace“ organizacija laikosi nuosekliai savo ideologijos.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
A. Kubilius suabejojo, ar „Greenpeace“ organizacija laikosi nuosekliai savo ideologijos.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-10-10 18:50, atnaujinta 2018-03-16 05:11

Žurnalistams komentuodamas „Greenpeace“ veiksmus Lietuvoje, A. Kubilius taip pat suabejojo, ar ši organizacija laikosi nuosekliai savo ideologijos.

„Jie protestavo prieš Būtingės terminalo statybą, nors iš tiesų strateginis tikslas tokį terminalą turėti yra visiškai pasiteisinęs. Lietuva buvo teisi statydama tuo metu net ir „Greenpeace“ prieštaraujant, nes turint vieną vamzdį, kuris veda tiktai į Rusiją ir tam vamzdžiui, kaip žinote, sustojus, terminalas visiškai save pateisino“, - trečiadienį sakė A. Kubilius.

2006 metais nutraukus naftos tiekimą „Družbos“ naftotiekiu, žaliava į perdirbimo gamyklą atgabenama tanklaiviais.

Konservatorių lyderis A. Kubilius sakė manantis, kad „Lietuvos žmonės patys turi savo nuomonę“.

„Noriu pastebėti, kad „Greenpeace“ organizacija ne vieną kartą yra istorijoje ir analitikų, ir spaudos pažymėta kaip turinti tam tikrą nuokrypį savo idėjose, ideologijose ir kartais gal net ir finansavimo šaltiniuose“, - pažymėjo A. Kubilius.

Jis nedetalizavo, kokį nuokrypį turi omenyje.

Trečiadienį „Greenpeace“ atstovai surengė protesto akciją Vilniuje prie Baltojo tilto. Jie ragino referendume pasisakyti prieš naujos atominės elektrinės statybą Lietuvoje.

Referendumas dėl naujos atominės elektrinės rengiamas šį sekmadienį, kartu su Seimo rinkimais.

Projekto rėmėjai sako, kad jėgainė užtikrins didesnę nepriklausomybę nuo Rusijos energetikos išteklių, o joje gaminama elektra bus pigesnė nei gaunama iš kitų šaltinių. Kritikai teigia, kad elektrinė gali būti per didelė naštą valstybei, kai kurie taip pat kelia saugumo klausimus po avarijos Fukušimos atominėje elektrinėje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.