Teismui apskųstas sprendimas V. Giržadą grąžinti į FNTT

Vidaus reikalų ministerija (VRM)

Ministerija atkreipia dėmesį, kad teismo nutartis nepaneigia abiejų tyrimo poligrafu rezultatų, kurie V. Giržadui buvo neigiami ir parodė, jog buvęs pareigūnas melavo.<br>R. Danisevičius
Ministerija atkreipia dėmesį, kad teismo nutartis nepaneigia abiejų tyrimo poligrafu rezultatų, kurie V. Giržadui buvo neigiami ir parodė, jog buvęs pareigūnas melavo.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Oct 10, 2012, 3:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:17 AM

VRM skundą LVAT įteikė antradienį. Su VAAT sprendimu taip pat nesutinka ir Valstybės saugumo departamentas (VSD).

Ministerija teigia, jog priimdama sprendimus dėl buvusių FNTT vadovų įstatymų nepažeidė. Anot jos, teisėjų kolegija neįvertino visų šios situacijos aplinkybių, pagrindiniai VAAT argumentai dėl V. Giržadui palankios nutarties rėmėsi tuo, jog VRM pažymą apie šį asmenį pateikęs VSD poligrafo tyrimą atliko pažeisdamas procedūras.

Ministerija atkreipia dėmesį, kad teismo nutartis nepaneigia abiejų tyrimo poligrafu rezultatų, kurie V. Giržadui buvo neigiami ir parodė, jog buvęs pareigūnas melavo.

VRM pabrėžia, kad yra gavusi VSD pranešimą apie V. Giržadą kaip nepatikimą asmenį ir priimdama sprendimus dėl jo galimybių dirbti su slapta informacija įstatymų nepažeidė. Tačiau, anot ministerijos, VAAT, įvertinęs tai, jog formaliai pažeistos tyrimo poligrafu procedūros, nusprendė panaikinti ir vidaus reikalų ministro įsakymus, kurių pagrindas - minėtasis VSD pranešimas.

ELTA primena, kad rugsėjo 25-ąją VAAT iš dalies patenkino iš FNTT direktoriaus pavaduotojo pareigų atleisto V. Giržado skundą dėl jo atleidimo iš tarnybos ir neturtinės žalos atlyginimo.

Teismas panaikino tuomečio vidaus reikalų ministro Raimundo Palaičio įsakymą dėl atleidimo iš darbo, leidimo dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, grąžino V. Giržadą į pareigas, priteisė 6,3 tūkst. litų dydžio vidutinio mėnesinio darbo užmokesčio už visą priverstinės pravaikštos laiką nuo atleidimo iš darbo dienos, t. y. 2012 m. vasario 15 d. Teismas V. Giržadui taip pat priteisė 20 tūkst. litų neturtinės žalos, nors jis prašė pusės milijono, konstatavęs, kad ši suma neproporcinga patirtai žalai. Likusią skundo dalį teismas atmetė kaip nepagrįstą.

Po teismo sprendimo V. Giržadas sakė esąs patenkintas sprendimu ir pasiryžęs toliau dirbti FNTT, tačiau pabrėžė, jog šis sprendimas, kol neįsiteisėjęs, negalutinis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.