Konservatorių agitacijos „šedevras“ - nešvankiai kalbanti mergaitė

Virtualioje erdvėje pasirodė naujas vaizdo klipas, kuriame viena pilnametystės dar nesulaukusi paauglė ragina balsuoti už konservatorius. Mergaitė ne tik vartoja jaunimo mėgiamą žargoną, bet ir keikiasi, jai nepatinkantį bendraamžį pavadina kalinių subkultūroje ypač žeminamą reikšmę turinčiu žodžiu „gaidys“.

Daugiau nuotraukų (1)

Nerijus Povilaitis

Oct 11, 2012, 5:47 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:28 AM

„Labas, jeigu norite sužinoti, ko nori mergaitė, galiu jums papasakoti. Aš esu maža, bet ne daug ką suprantu politikoje. Bet žinau, kad tie vaikai, kurie sėdi laiptinėje ir ėda „siemkes“ ir spjaudosi, yra tikri „durniai“. Ir man atrodo, kad „durniai“ yra tie, kurie visko prižada ir meluoja“, - beveik pusantros minutės klipe pavadinimu „aš žinau“ kalba ant lovos sėdinti paauglė. 

Mergaitė toliau dėsto savo požiūrį į visuomenę, sako, kad blogi žmonės yra tie, kurie tingi, nieko nedaro bei visko pavydi.

Paauglė pareiškia pati negalinti balsuoti, todėl ragina tai padaryti balsavimo teisę turinčius pilnamečius piliečius. Iš nepilnametės burnos pasigirsta žodžiai, kurių galima išgirsti prasta reputacija garsėjančių rajonų kiemuose ar jaunimo socializacijos centruose.

„Todėl pakelkite savo storas subines ir eikit balsuoti. Nes aš gyvensiu tokioje Lietuvoje, už kurią jūs balsuosit. Nes jeigu malsit šūdą ir (necenzūrinis žodis. - Red.), patys ir kentėsit. Aš esu maža ir labai prašau, kad balsuotumėte už konservatorius, nes aš negaliu balsuoti. Jūs turite balsuoti, jūs privalote, aš noriu gyventi normalioje šalyje“, - rėžia mergaitė.

Agitacinis klipas baigiamas nepilnametės kreipimusi į kažkokį Silvestrą, kuris mergaitę pravardžiuoja, tampo už kasų, muša bei stumdo.

„Eik tu šikt, gaidy“, - agitacinį klipą baigia mergaitė.

Nuoroda į šį prieštaringą vaizdo klipą socialiniame tinkle „Facebook“ pasidalijęs konservatorių parlamentaras Mantas Adomėnas lrytas.lt žurnalistui sakė, kad jį sužavėjo nuoširdžiai išreikšta nuomonė.

„Necenzūrinių žodžių bei keiksmų tikrai nepateisinu. Tačiau man patiko, kaip mergaitė išreiškia savo pilietinę poziciją, nelieka visuomenėje vykstančių procesų nuošalyje. O keiksmai tik parodo, kad daugiau dėmesio reikia skirti švietimui“, - sakė parlamentaras M. Adomėnas.

Paklausus, ar šis reklaminis vaizdo klipas, kuriame už konservatorius agituoja besikeikiantis vaikas, negali būti juodųjų viešųjų ryšių triukas, sumanytas konkurentų, M. Adomėnas pripažino apie tai dar nesusimąstęs.

„Tai visai įdomi mintis. Tačiau bet kuriuo atveju mane sužavėjo vaiko nuoširdžiai reiškiama pilietinė pozicija“, - reziumavo parlamentaras.

Netrukus konservatoriai išplatino pareiškimą, kuriame pareiškia, kad partijos rinkimų štabas kategoriškai atsiriboja nuo bet kokių sąsajų su interneto erdvėje pasirodžiusiu vaizdo įrašu, kuriame maža mergaitė ragina balsuoti už konservatorius.

„Galiu užtikrinti, kad tai nėra TS-LKD rinkiminės kampanijos dalis. Priešingai, tai vertiname, kaip provokaciją ir antireklamą prie kurios galėjo prisidėti Tėvynės sąjungai nepalankios politinės jėgos. Manau niekam nekyla abejonių, kokias vertybes propaguoja Tėvynės sąjunga“, – teigia rinkimų štabo vadovas Raimundas Alekna.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.