Kauno Petrašiūnų kapinėse – įrengti pirmieji kolumbariumai

Kauniečiai jau turi galimybę urnas su savo artimųjų palaikais laidoti naujai įrengtuose kolumbariumuose. Petrašiūnų kapinėse jau įrengta 10 kolumbariumų, kuriuose yra 100 amžinojo poilsio vietų. Viename kolumbariumų šiandien palaidotos pirmosios dvi urnos.

Kauno Petrašiūnų kapinėse jau įrengta 10 kolumbariumų, kuriuose yra 100 amžinojo poilsio vietų. Viename kolumbariumų šiandien palaidotos pirmosios dvi urnos.<br>Kauno savivaldybės nuotr.
Kauno Petrašiūnų kapinėse jau įrengta 10 kolumbariumų, kuriuose yra 100 amžinojo poilsio vietų. Viename kolumbariumų šiandien palaidotos pirmosios dvi urnos.<br>Kauno savivaldybės nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 12, 2012, 6:23 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:52 AM

„Nuo praėjusių metų Vėlinių dėjome visas pastangas, kad Kaune būtų įrengti pirmieji kolumbariumai. Jų poreikis akivaizdus - jau esame sulaukę daugiau nei 80 prašymų. Manau, kad pavyko sukurti nestandartinius, išskirtinius, derančius prie Petrašiūnų kapinių aplinkos ir dvasios kolumbariumus“, - miesto savivaldybės išplatintame pranešime cituojamas Kauno meras, konservatorius Andrius Kupčinskas.

Architektai priėmė nestandartinį sprendimą ir pasiūlė statyti ne masyvią vientisą kapavietę, o tarp pušų įkomponuoti nedidelius atskirus kolumbariumus.

Naujieji kolumbariumai pagaminti iš metalo bei poliruoto akmens. Vieną jų pusę puošia lietuvių liaudies raštų motyvai. Kiekvieną kolumbariumo nišą dengia marmuro plokštė, ant kurios iškalami velionio vardas. Ant sumontuotos specialios atbrailos velionio artimieji gali pamerkti gėlių ir uždegti žvakių.

„Dalis kolumbariumų dar yra pilki, tačiau jau po kelių dienų nuo drėgmės ir lietaus jie įgaus rūdžių atspalvį ir savo koloritu gražiai įsilies tarp pušų kamienų“, - savivaldybės pranešime cituojamas projekto autorius, žinomas architektas Gintautas Natkevičius.

Galimybę Petrašiūnų kapinių kolumbariumuose patalpinti urną su savo artimųjų palaikais gali bet kuris prašymą pateikęs miestietis, tačiau vietos kolumbariumuose negalima įsigyti iš anksto.

Prašymai kolumbariume skirti nišą urnos patalpinimui priimami tik iš mirusiojo artimųjų, kurie turi pateikti mirties liudijimą. Prašymus priima Kauno miesto savivaldybės sudaryta laidojimo vietų Petrašiūnų kapinėse skyrimo komisija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.