Lietuvos katalikai pradėjo Tikėjimo metus

Septyniose Lietuvos šventovėse ketvirtadienį iškilmingai prasidėjo Tikėjimo metai. „Kauno arkivyskupijos bendruomenė drauge su viso pasaulio, aplinkinių kraštų bei Lietuvos katalikais iškilminga Eucharistija pradėjo Šventojo Tėvo Benedikto XVI paskelbtus Tikėjimo metus“, - pranešama Kauno arkivyskupijos interneto svetainėje.

Kauno katedroje ketvirtadienį šv. mišiomis prasidėjo Tikėjimo metai.<br>S. Knezekytė
Kauno katedroje ketvirtadienį šv. mišiomis prasidėjo Tikėjimo metai.<br>S. Knezekytė
Daugiau nuotraukų (1)

Sigita Purytė

Oct 12, 2012, 9:57 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 4:15 AM

Pamaldos vyko ir Kaišiadorių, Panevėžio, Šiaulių, Vilkaviškio katedrose, Vilniaus arkikatedroje bazilikoje ir Krekenavos bazilikoje. Ganytojai kvietė ir kitų miestų tikinčiuosius paminėti Tikėjimo metų pradžią.

Tikėjimo metų paskirtis yra dvasinis žadinimas ir geresnis tikėjimo supratimas. Su tokiomis intencijomis prieš penkiasdešimt metų buvo pradėtas Vatikano II Susirinkimas ir prieš 20 metų išleistas katalikų Bažnyčios katekizmas.

„Tikėjimo metai yra raginimas autentiškai iš naujo atsiversti į Viešpatį, vienintelį pasaulio gelbėtoją“, - savo laiške rašė Benediktas XVI.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.