Už konservatorius internete agituojanti mergaitė - A. Kubiliaus patarėjos dukra (papildyta)

Penktadienį BNS jis sakė klipo daugiau nebekomentuosiantis.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 12, 2012, 7:18 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:48 AM

Su pačia P. Kuzmickiene BNS penktadienį susisiekti nepavyksta, patarėja mobiliu telefonu neatsiliepia. Ji penktadienį neatvyko į darbą Vyriausybėje. Ministro pirmininko sekretoriato vadovė Vaida Jauniškienė BNS sakė, kad moteris nedirba dėl vaiko ligos.

Nepilnametės tėvas Nerijus Kuzmickas BNS sakė klipo, kuriame jo dukra ragina balsuoti už konservatorius, nematęs.

„Apie ką tokią? Pasukit vėliau, pasižiūrėsiu, gal ką nors pamatysiu“, - teigė jis.

Mergaitė įraše kalba necenzūriniais žodžiais ir ragina balsuoti už konservatorių partiją.

Konservatorių rinkimų štabo pirmininkas Raimundas Alekna BNS penktadienį sakė, kad klipas nėra partijos sumanymas. Jis aiškino „pavienių asmenų nepamatuotas iniciatyvas“ laikantis mažiau vertintinu ir rūpestį keliančiu dalyku nei pranešimus apie rinkėjų papirkinėjimą, pavyzdžiui, dešromis.

„Jūs tikinate, kad tai yra Paulės Kuzmickienės vaikas, kodėl aš turėčiau tikėti, kad taip yra iš tikro? Aš - ne seklys, aš neturiu sekti. Aš galiu tikėti jumis, jei jūs esate 100 proc. įsitikinusi, kad taip yra. Jeigu tas klipas kažką įžeidė, kažką užgavo, tai man labai gaila. Ir aš galiu tik apgailestauti, kad taip kam nors nutiko ir daugiau nieko negaliu vertinti, nes jo nesu matęs“, - dėstė R. Alekna.

Jis tikino, kad įrašas „niekaip nesusiję su Tėvynės sąjungos rinkimų štabu, tikrai mes nieko panašaus neplanavome ir tikrai neprisiimame jokios atsakomybės už tai“.

Paklaustas, gal ketina klipą pasižiūrėti ir pateikti išsamesnį vertintimą, R. Alekna sakė abejojantis, ar tam ras laiko.

„Ar šiuo metu tas klipas yra pati didžiausia problema mūsų rinkimų štabui ir visiems Lietuvos žmonėms? Aš nemanau. Aš manau, kad yra didesnių rūpesčių ir didesnių pažeidimų, kuriuos partijos vykdo sąmoningai, planingai. Aš manau, kad šitais reikia rūpintis daugiau. Aš pritarčiau kai kurių politikų vertinimams, kad galbūt už tuos pažeidimus kai kurias politines partijas reikia ir išimti iš rinkimų kovos“, - kalbėjo R. Alekna.

Tuo metu ketvirtadienį išplatintame pareiškime R. Alekna teigė, kad klipas galėjo būti partijai nepalankių politinių jėgų provokacija.

„Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų rinkimų štabas kategoriškai atsiriboja nuo bet kokių sąsajų su interneto erdvėje pasirodžiusiu vaizdo įrašu, kuriame maža mergaitė ragina balsuoti už konservatorius“, - sakoma konservatorių partijos išplatintame pranešime.

„Galiu užtikrinti, kad tai nėra TS-LKD rinkiminės kampanijos dalis. Priešingai, tai vertiname kaip provokaciją ir antireklamą, prie kurios galėjo prisidėti Tėvynės sąjungai nepalankios politinės jėgos. Manau, niekam nekyla abejonių, kokias vertybes propaguoja Tėvynės sąjunga“, – pranešime ketvirtadienį teigė R.Alekna.

Prie šio klipo sklaidos socialiniuose tinkluose prisidėjo parlamentaras, Vilniaus skyrių sueigos pirmininkas Mantas Adomėnas. Žiniasklaidai ketvirtadienį jis teigė įrašu „Facebook“ paskyroje pasidalijęs, nes jame „išreiškiama pilietinė pozicija“.

„Vilniaus dienai“ jis neigė prisidėjęs prie filmo kūrimo ir tikino jo autorių nežinąs. M. Adomėnas teigė fakto, kad vaikas įtrauktas į politinę agitaciją, nesureikšminantis. Jam neužkliūva ir tai, kad nepilnametė keikiasi: „Čia jau tėvų atsakomybė“.

Penktadienį BNS jis sakė klipo daugiau nebekomentuosiantis.

„Aš nekomentuosiu, labai atsiprašau“, - paprašytas patikslinti, ar iš tiesų nežino, kas yra agituojanti mažametė, sakė M. Adomėnas.

Klipe nufilmuotos mergaitės mama P. Kuzmickienė yra M. Adomėno pavaduotoja Vilniaus skyrių sueigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.