A. Butkevičius: „Aš tikriausiai tapsiu premjeru“ (papildyta)

Opozicijoje esančių socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius sekmadienį jau skelbė pergalę. Rinkimuose balsavęs politikas buvo puikios nuotaikos ir pergalingai prognozavo, jog jo partija laimės rinkimus, ji formuos naująją koaliciją bei Vyriausybę, o jis pats turbūt taps premjeru.

Vilniuje balsavo A. Butkevičius, kuris save laiko pretendentu į premjero postą.<br>M. Kulbis
Vilniuje balsavo A. Butkevičius, kuris save laiko pretendentu į premjero postą.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Oct 14, 2012, 5:56 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:03 AM

„Mes laimėsime šituos rinkimus. Aš manau, kad mes sukursime valdančiąją koaliciją ir galbūt Vyriausybę“, - teigė A. Butkevičius sekmadienį po to, kai balsavo.

Taip pat politikas tiki, kad jo partija užims 40 vietų parlamente. „Jeigu mes laimėsime 40 vietų, tai busime pirmi“, - sakė socialdemokratų lyderis.

„Premjeras bus tos politinės partijos, kuri laimės rinkimus Lietuvoje. Jeigu mūsų partija laimės, tai tikriausiai taip, būsiu aš“, - portalui lrytas.lt sakė socialdemokratų vadovas.

Kalbėdamas su lrytas.lt jis patvirtino, kad socialdemokratai dėl koalicijos yra pasirengę kalbėtis su visomis parlamento partijomis. Ne tik su Darbo partija ir partija „Tvarka ir teisingumas“, su kuriomis dėl koalicijos derėtasi anksčiau.

„Tokie pokalbiai buvo, bet konkrečių sprendimų nesime priėmę. Neatmetame pokalbių ir su kitomis politinėmis partijomis“, - kalbėjo A. Butkevičius.

Jis pabrėžė, kad socialdemokratų koalicijoje galėtų būti bet kuri partija. Jis kategoriškai neprieštarauja nė vienai partijai.

„Kol kas dar tokių pareiškimų (apie kategorišką prieštaravimą - lrytas.lt) nedarome. Vieną kitą pareiškimą turėjome anksčiau, bet reikia gerbti rinkėjus, į jų nuomonę ir valią reikia atsižvelgti. Koaliciją formuosime su tomis politinėmis partijomis, kuriomis pasitikės visuomenė ir kurias išrinks į Seimą“, - sakė A. Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.