Išgėręs kaimietis prieš rinkimų komisijos narių veidus patapšnojo sau per sėdynę

Pirmosiomis Seimo rinkimų ir referendumo dėl Visagino atominės elektrinės statybos valandomis Pakruojo – Joniškio rinkimų apygardoje apsisprendimą patvirtino beveik tūkstantis šios apylinkės rinkėjų. „Jei ir toliau bus toks rinkėjų aktyvumas, mūsų rinkimų apylinkėje galima prognozuoti apie 70 procentų rinkėjų aktyvumą“,- įsitikinęs Naujamiesčio rinkimų apylinkės komisijos pirmininkas Vytautas Girdzijauskas.

Seimo rinkimai Pakruojo rajone vyksta ramiai.<br>A. Padora
Seimo rinkimai Pakruojo rajone vyksta ramiai.<br>A. Padora
Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora

2012-10-14 17:45, atnaujinta 2018-03-16 03:03

Kaimuose gyvenantiems žmonėms rinkimų dieną atiduoti savo balsą už pasirinktą kandidatą yra sudėtinga.

Pavyzdžiui, Klovainių rinkimų apylinkę sudaro penkios gyvenvietės. Kai kurių autobusai niekad nepasiekia. Vyresniam žmogui iš Šinkaučiškio kaimo, nutolusio nuo Klovainių rinkiminės apylinkės beveik 6 kilometrus, pasiekti sunku. Arčiau gyvenantys balsuoti važiuoja dviračiais.

Kiti jėgų pasisemia lenkdami bokalą. Šalia alaus baro gurkšnoję naminį alų, grupė klovainiečių patraukė link balsavimo apylinkės. „Visi tie politikai tik liežuviais moka malti, o naudos iš jų kaip iš š...“, - pakutenti svaigalų vyrai balsingai svarstė apie politinių partijų kandidatus. Vienas jų atiduodamas savo balsą, prieš balsavimo komisiją tapšnojo ranka per savo sėdynę. Kaimiečiai jį vadina „Pupa“.

Balsių rinkimų apylinkės komisijos pirmininkės Audronės Elinauskienės teigimu, rinkimai į Seimą ir patariamasis referendumas dėl Visaginino elektrinės turėtų praeiti be didesnių incidentų. Nors pasitaikė ir netikėtumų. Prieš pat rinkimus į užsienį išdūmė vienas rinkimų komisijos narys. Prasidėjus rinkimams neatvyko keli stebėtojai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.