Politologė A. Ramonaitė: „Kol kas rinkėjų aktyvumas yra žemas“

Sekmadienį Lietuvos piliečiai

A. Ramonaitė taip pat prisipažino, kad panašaus rinkėjų aktyvumo ir tikėjosi.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
A. Ramonaitė taip pat prisipažino, kad panašaus rinkėjų aktyvumo ir tikėjosi.<br>J. Stacevičiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2012-10-14 19:54, atnaujinta 2018-03-16 02:59

„Kalbėti apie tai, kad rinkėjų aktyvumas yra aukštas, manau, negalima. Galima nebent lyginti su 2008 metų Seimo rinkimais - šiais metais rinkėjų aktyvumas maždaug 1 procentu aukštesnis, negu buvo tada. Bet žiūrint absoliučiais skaičiais jis vis tiek yra žemas“, - sekmadienį sakė politologė.

Ji savo vertinimą grindžia tuo, kad kriterijai, kuriais remiantis galima identifikuoti rinkėjų aktyvumo lygį, yra palankūs. Tačiau Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pateikti skaičiai to nepatvirtina.

„Praėjus pusei dienos balsavo ketvirtadalis rinkėjų. Iš tikrųjų tas laikas jau yra toks, kad žmonės jau grįžo iš bažnyčių, mišių balsavę, o ir oro sąlygos šiemet yra pakankamai geros. Tai visgi absoliučiais skaičiais žiūrint, rinkėjų aktyvumas yra pakankamai žemas“, - aiškino ji. Politologė pridūrė, kad tiek šiandienos, tiek iš išankstinio balsavimo aktyvumo procentinė išraiška yra kiek didesnė nei per praėjusius Seimo rinkimus.

A. Ramonaitė taip pat prisipažino, kad panašaus rezultato ir tikėjosi, nes nemato priežasčių, kodėl rinkiminis aktyvumas turėtų būti didesnis negu anksčiau.

Paklausta, ar galima būtų tikėtis, kad rinkėjų aktyvumas viršys 50 procentų, politologė pripažino, jog šiuo metu tai nuspėti sunku, tačiau vilties yra.

„Labai sunku prognozuoti, nes kaip tik ant ribos. Jeigu lyginsime su 2008 metų Seimo rinkimais, kai aktyvumas nesiekė 50 proc., tai dabar, prisidėjus keliems procentams, jis gali ir peržengti slenkstį, bet labai ant ribos. Dabar sunku nuspėti“, - kalbėjo A. Ramonaitė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.