R. Paksas tikisi patekti į socialdemokratų koaliciją

Jei sociademokratai, „darbiečiai“ ir „tvarkiečiai“ šiandien surinks tiek balsų, kiek tikisi, tai išsyk prasidės derybos dėl bendros koalicijos. Taip sakė partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas.

Vilniuje balsavo R. Paksas su žmona.<br>M. Kulbis
Vilniuje balsavo R. Paksas su žmona.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Sytas

Oct 14, 2012, 2:01 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 3:11 AM

„Pradėjome šnekėti su Darbo partija ir socialdemokratais. Kol kas tas branduolys yra išlikęs. Jeigu šiandieną gausime tiek balsų, kiek planuojame, tai prasidės rimtesnės šnekos dėl koalicijos sudarymo.

Premjeras bus tas politikas, kuris iš šitos trijulės surinks daugiausia balsų“, - sakė jis žurnalistams rinkimų apygardoje, kurioje balsavo.

Politikas prognozavo, kad jo partija surinks 14-16 procentų balsų, neblogai pasirodys ir dabartinės valdžios partijos.

„Manau, kad jie (dabartinė koalicija. – Red.) išeis gaus pakankamai daug balsų. Paskutinių 2-3 mėnesių intensyvus „smegenų pudrinimas“ gali duoti rezultatą“, - tikino R. Paksas.

Apkaltoje nušalintas prezidentas R. Paksas rinkimų apylinkėje užtruko pusvalandį. Tiek laiko jis stovėjo eilėse – iš pradžių prie biuletenių, po to prie balsavimo kabinų.

Sekmadienio vidurdienį rinkimų apylinkė buvo užplūsta rinkėjų.

R. Paksas, lydimas žmonos, tyliai ir kantriai laukė eilėse. Su juo niekas nebendravo.

Beveik tuo pačiu metu, kaip ir R. Paksas, apylinkėje pasirodė dainininkas Andrius Mamontovas. Apsidairęs ir išvydęs išsirikiavusias kameras bei milžiniškas eiles jis tyliai apsisuko ir pabėgo.

Kai kurie rinkėjai bandė išvengti eilių ir biuletenius žymėti ant palangės, nelaukdami, kol atsilaisvins rinkimų kabina. Tokius gaudė stebėtojai ir draudė taip elgtis, nes tai yra rinkimų tvarkos pažeidimas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.