Socialdemokratas E. Žakaris: „Seimo daugumą, ko gero, lems Darbo partijos sprendimai“

Šiauliuose į J. Janonio rinkimų apylinkę balsuoti atėję antrą kadenciją Seime dirbantis socialdemokratas Edvardas Žakaris prognozavo, kad jėgų išsidėstymas naujajame Seime labai priklausys nuo to, kaip žmonės balsuos už dvi politines jėgas: „Drąsos kelią“ ir Lenkų rinkimų akciją.

Daugiau nuotraukų (1)

Ričardas Vitkus

2012-10-14 14:58, atnaujinta 2018-03-16 03:05

E. Žakario nuomone, lemiamas balsas formuojant daugumą naujajame Seime gali atitekti Darbo partijai. Regėjimo negalią turintį E. Žakarį į rinkimų apylinkę atlydėjo žmona Jolanta.

Seimo nario padėjėja dirbanti J. Žakarienė padėjo regėjimo negalią turinčiam sutuoktiniui balsuoti – kartu su juo ėjo į balsavimo kabiną.

Kantriai rinkimų apylinkėje prieš vidurdienį nusidriekusią eilę atstovėjęs ir savo balsą atidavęs E. Žakaris sutiko atsakyti į portalo lrytas.lt klausimus.

- Koks, Jūsų manymu, bus naujasis Seimas?

- Kol kas sunku prognozuoti. Neaišku kaip žmonės balsuos už dvi politines jėgas: „Drąsos kelią“, ir Lenkų rinkimų akciją. Nes tų dviejų jėgų reikalavimai gali įnešti tam tikras korekcijas į vieną ar į kitą pusę. Jei kalbėti apie tradicines partijas, tai manau, kad labai daug lems Darbo partijos sprendimai. Nes prie kurios pusės jie prisidės, ta pusė, ko gero, ir taps valdančiąja.

- Kokius pagrindinius uždavinius teks spręsti naujojo Seimo nariams?

- Reikia sutvarkyti mokesčių sistemą, nes iki šiol buvo einama tik mokesčių kėlimo keliu. Be to reikia užbaigti diskusijas dėl daugiabučių namų renovacijos ir iš tikrųjų ją pradėti. Tai leistų sukurti ir naujų darbo vietų ir sumažinti šilumos kainą. Dirbau Seimo Švietimo komitete, todėl galiu pasakyti, kad laukia daug darbų ir šioje srityje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.