„Drąsos kelio“ būstinėje - meilikavimas N. Venckienei ir šokių laidos (atnaujinta)

Parodų rūmų „Litexpo“ kavinėje sekmadienio vakare būrėsi „Drąsos kelio“ partijos palaikytojai. Pasibaigus rinkimams, kiek po 20 valandos atvyko ryškiausia partijos figūra – N. Venckienė su būreliu partiečių ir partijos pirmininku J. Varkala.

Partijos „Drąsos kelias“ štabe – geros nuotaikos.<br>R. Danisevičius
Partijos „Drąsos kelias“ štabe – geros nuotaikos.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Aurimas Abišala

Oct 15, 2012, 1:15 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:55 AM

Tačiau šis būrelis toli gražu nepripildė pustuštės kavinės. Rinkimų rezultatų kartu su partijos lyderiais laukė dar maždaug dešimtis žmonių – visam štabui užteko kelių kavinės staliukų.

Laukdama rezultatų N. Venckienė išreiškė nepasitenkinimą politine kampanija ir žadėjo, kad su praeitos valdžios atstovais nieku gyvu nesusidės.

„Man rinkiminė kampanija nelabai patiko. Visi tie debatai, buvusių politikų pažadai, ta demagogija, – paprasčiausiai jų išmokimas per dvylika, keturiolika metų kalbėti sklandžiai. Su tais, kurie buvo valdžioje, kurie meluoja, mums tikrai ne pakeliui. Mes galime vienytis nebent su atskirais žmonėms“, - tvirtino N. Venckienė.

Buvusi teisėja vis dar įsitikinusi, kad jos partija yra verta bent 30 vietų Seime, o mažesnį rezultatą lemtų nebent balsų klastojimas.

„Pažeidimai registruoti jau per šimtą kartų. Tai čia tik pastebėti, užfiksuoti, o kiek dar yra nepastebėtų, suklastotų balsų“, - sakė N. Venckienė.

Žiūrėjo šokių laidą

Artėjant pirmųjų balsavimo rezultatų paskelbimo metui, „Drąsos kelio“ partijos nariai susirinko arčiau dviejų „Litexpo“ kavinėje esančių televizorių. Maždaug trisdešimties žmonių grupė laiką iki tol leido užkandžiaudama ir gurkšnodama įvairius – gaiviuosius ir stipriuosius – gėrimus ir stebėdama politines laidas.

Ypatingo dėmesio sulaukė partijos lyderės N. Venckienės pasirodymas „Info TV“ laidoje – salė kelioms minutėms visiškai nuščiuvo. Kai kurie jos teiginiai buvo palydėti trumpais plojimais ir šūksniais „Taip, taip!“.

Stebint susirinkusiuosius atrodė, kad „violetiniais“ kartais vadinama partija nusprendė atsikratyti šio įvaizdžio – vos keli partijos nariai buvo pasipuošę šios spalvos drabužiais ar aksesuarais.

Vakaro metu buvo galima nesunkiai suprasti, ką visi laiko partijos lyderiu ir žvaigžde.

„Pasijutau kaip Venckienė“, - pašmaikštavo fotografų blyksčių apakintas partijos narys. Taip pat buvo galima justi, kaip pasikeičia žmonių elgesys, kai N. Venckienė išvyksta į televizijos studiją. Jai išvykus visi pasidaro kiek vangesni, o vienu metu per televiziją net buvo pradėta žiūrėti šokių laida.

Tiki partijos ateitimi

Vienas iš partijos narių priėjo prie grįžusios N. Venckienės ir pagyręs, kaip puikiai ji šnekėjo, pasiūlė ją pavaišinti arbata su medumi. Partijos lyderė pasiūlymo atsisakė, nes ją buvo apsupę žurnalistai. Su jais „Drąsos kelio“ lyderė pasidalino savo nuomone apie šiuos rinkimus.

Nors yra tikimasi daugiau rinkėjų balsų, tačiau neatmetama ir opozicijos galimybė.

„Šitie rezultatai dar ne galutiniai. Sprendžiu pagal tai, kaip žmonės palaiko. Apie koalicijas tikrai nesame galvoję. Nuo mūsų noro ir valios niekas nepriklauso. Bet manau, kad ir tvirta opozicija yra reikalinga“, - optimizmą išlaikė N. Venckienė.

Ji patikino, kad partijos skilimo ji nebijo:„Aš tais žmonėmis tikrai pasitikiu, jie manęs nepaliks“.

„Pirmiausia norime reformuoti teismus ir prokuratūrą. Taip pat politinių partijų finansavimas. Ar gali taip būti, kad valdžioje esančios partijos pačios sau prisiskiria pinigų rinkiminei kampanijai? Negali taip būti, nereikia jokio finansavimo politinėms partijoms“, - dėstė N. Venckienė, prieš tai televizijos laidoje sakiusi, kad šiuo atveju „teisingumas laimėjo prieš pinigus“.

Liūdėjo po apklausų rezultatų

40 vietų Seime savo partijai prognozavusi Neringa Venckienė po paskelbtų apklausos rezultatų, kurie skelbia, kad „Drąsos kelias“ turėtų surinkti 8,5 proc. rinkėjų balsų, pripažino, kad jie lūkesčių nepateisino.

„Tikėjausi tikrai daugiau. Pagal apklausos duomenis surinkome 8,5 proc. - galvojau, kad surinksime žymiai daugiau. Maniau, kad nuo tokio Liberalų sąjūdžio atsiplėšime, o jie surinko tiek pat“, - liūdnai kalbėjo N. Venckienė.

Neslėpdama nusivylimo „Drąsos partijos“ lyderė neprognozavo, kiek jos partijos žmonių pateks į Seimą ir siūlė palaukti oficialių rezultatų. „Šios apklausos – ne galutinės. Reikia laukti galutinių rezultatų. Kažkiek gausime. Reikia laukti.

Mums geriausia vieta – opozicijoje. Kol kas aiškinti, nebėra prasmės. Yra atskirų žmonių, su kuriais mums yra pakeliui. Šitie rezultatai dar nėra galutiniai.

Man svarbiausia, kad kuo daugiau žmonių iš mūsų sąrašo žmonių. Aš apie save negalvoju. Aš važinėjau 3 savaites po Lietuvą tik dėl savo sąrašo žmonių.

Mus vienija tiesos ir teisingumo ieškojimas. Aš nemanau, kad mano bendražygiai mane paliks. Už kai kuriuos žmones galėčiau ir galvą padėti“, - kalbėjo N. Venckienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.