Klaipėdoje pensininkė skubėjo į kapines, tačiau iki kelių įklimpo purve

Išsigandusi, kad purvynėje gali prasmegti, moteris ėmė šauktis pagalbos.

Pirmadienį pavakare remontuojamos gatvės atkarpoje jau buvo montuojami eiti draudžiantys ženklai.<br>G.Vaičekausko („Balticum TV“) nuotr.
Pirmadienį pavakare remontuojamos gatvės atkarpoje jau buvo montuojami eiti draudžiantys ženklai.<br>G.Vaičekausko („Balticum TV“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Oct 15, 2012, 9:05 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:22 AM

Pranešimą apie pensininkę, kuriai prireikė pagalbos, ugniagesiai gavo sekmadienį apie 11 valandą.

Atvykę į nurodytą vietą Klaipėdos Joniškės gatvėje gelbėtojai negalėjo patikėti savo akimis: rekonstruojamos gatvės atkarpoje stovėjo aukščiau kelių purve įklimpusi 76 metų klaipėdietė, kuri nepajėgė žengti nė žingsnio.

Ugniagesius iškvietę praeiviai patys pensininkei padėti negalėjo - moteris buvo nuklampojusi į patį remontuojamos gatvės vidurį, o žmonės bijojo iki jos prieiti, kad patys nenugrimztų purve.

Gelbėtojai moterį pasiekė pasikloję lentas ir ištraukę už pažastų palydėjo ją iki sausos vietos.

Paaiškėjo, kad žvakių į rankinę įsidėjusi klaipėdietė ėjo į Joniškės kapines. Nenorėdama daryti didelio vingio, ji iki kapinių patraukė tiesiausiu keliu - per remontuojamą gatvę.

Gelbėtojams moteris pasakojo, kad iš pradžių ji giliai neklimpo ir jai pasirodė, kad bus galima pereiti į kitą gatvės pusę. Tačiau paėjus keliolika metrų ji staiga nugrimzdo kaip į liūną.

Išsigandusi, kad purvynėje gali prasmegti, moteris ėmė šauktis pagalbos.

Klaipėdietė tą dieną kapinių taip ir nepasiekė. Iki pažastų išsipurvinusi pensininkė ugniagesių paprašė ją parvežti namo į kitą uostamiesčio galą, nes nei į autobusą, nei į taksi jos nebūtų priėmę. „Per mano darbo praktiką tai pirmas atvejis, kai mieste tenka vaduoti į purvą įklimpusį žmogų.

Jaučiu, kad iki šalnų tokių iškvietimų bus ir daugiau. Artėja Vėlinės, tvarkyti kapų trauks vis daugiau žmonių, o kelininkai nėra iškabinę jokių nuorodų, kaip apeiti remontuojamą gatvės atkarpą“, - piktinosi Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos operacinio vadovavimo skyriaus vyresnysis specialistas Juozas Vintilas.

Pirmadienį pavakare remontuojamos gatvės atkarpoje jau buvo montuojami eiti draudžiantys ženklai, tačiau jų nepaisę žmonės vis vien bandė trumpinti kelią ir klampojo per purvynę. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.