Kova vienmandatėse: A. Valinskas ir V. Matuzas - sutrypti, I. Degutienė lenkia N. Venckienę

Jau žinomos rinkimų rezultatų tendencijos – laimi Darbo partija ir socialdemokratai. Kitas klausimas – kas laimės vienmandatėse apygardose? Prieš rinkimus prognozuotos dvikovos kaitina kraują. 7 val. 40 min. buvo gauti duomenys iš 1841 apylinkių (iš viso yra 2017). Todėl lyderiai vienmandatėse apygardose tapo daugmaž aiškūs.

Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė vienmandatėje susitinka su „Drąsos kelio“ lydere buvusia teisėja Neringa Venckiene.<br>T. Bauras
Seimo pirmininkė konservatorė Irena Degutienė vienmandatėje susitinka su „Drąsos kelio“ lydere buvusia teisėja Neringa Venckiene.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 15, 2012, 7:06 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:22 AM

Į antrąjį rinkimų turą Naujamiesčio vienmandatėje rinkimų apygardoje išėjo Irena Degutienė ir Neringa Venckienė, o Antakalnio apygardoje į antrąjį turą persikėlė Andriaus Kubiliaus ir Aurelijos Stancikienės kova.

Panevėžyje į antrąjį turą pateko buvęs STT Panevėžio valdybos viršininkas Povilas Urbšys, o antrąją vietą Vakarinėje apygardoje užima Alfonsas Petrauskas iš Darbo partijos. Užtat krūvą partijos pinigų rinkimams išleidęs konservatorius Vitas Matuzas šioje apygardoje lieka tik septintas, o pats išsikėlęs ir konservatoriams kortas sumaišęs Vitalijus Satkevičius - ketvirtas.

Pirmajame ture po vieną mandatą jau iškovojo socialdemokratas Algirdas Butkevičius, Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Leonardas Talmontas.

Antrajame ture kandidatai dėl mandatų varžysis 68 apygardose.

Antrajame ture dalyvaus 36 Darbo partijos ir 35 konservatorių kandidatai, 27 socialdemokratai, devyni Drąsos kelio partijos kandidatai, aštuoni partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovai, po šešis Liberalų sąjūdžio ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovus, keturi savarankiškai išsikėlę kandidatai, trys Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovai, du Liberalų ir centro sąjungos atstovai.

Tarp pirmaujančiųjų apygardose pirmajame ture daugiausiai - konservatorių (23), socialdemokratai pirmi 18 apygardų, „darbiečiai“ - 13 apygardų, į šiuos skaičius įtraukti ir jau pirmajame ture išrinkti kandidatai.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ kandidatai pirmauja penkiose apygardose, Liberalų sąjūdžio bei Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovai - keturiose, „valstiečiai“ ir savarankiški kandidatai - dviejose apygardose.

Partijos „Drąsos kelias“ lyderė N. Venckienė sako, jog rezultatai yra tokie, kokių buvo tikėtasi. Ji sako esanti pasiryžusi mesti iššūkį Seimo pirmininkei Irenai Degutienei antrajame rinkimų ture.

Paaiškėjus duomenims iš 13 (iš viso 16) Naujamiesčio apygardos apylinkių, N. Venckienė su 14 proc. balsų yra antra ir atsilieka nuo 38 proc. balsų gavusios I. Degutienės.

„Kiek suprantu, aš antroje vietoje, ar ne? Ne visų apylinkių (rezultatus) žinau, tik kelių. I. Degutienė pirma, aš - antra. Iš tikrųjų panašiai ir tikėjausi, nelabai ir nustebino“, - žurnalistams sakė N. Venckienė, Seimo rinkimų rezultatų su bendražygiais laukianti „Litexpo“ parodų rūmuose.

Ji pažymėjo, jog tikisi kovos antrajame rinkimų ture. Trečias Naujamiesčio apygardoje liko socialdemokratas Faustas Latėnas.

Buvusi konservatorė Aurelija Stancikienė rungiasi su premjeru Andriumi Kubiliumi.

Liberalcentristas A. Valinskas Šilutės-Pagėgių apygardoje liko toli nuo daugiausia simpatijų gavusio Pagėgių kunigaikščio, buvusio ilgamečio mero „tvarkiečio” Kęsto Komskio. Su K. Komskiu antrajame rinkimų ture kovos socialdemokratas Artūras Skardžius.

Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius užtikrintai laimėjo vienmandatėje Vilkaviškio apygardoje, surinkęs 69,24 proc. balsų.

Vilniaus-Šalčininkų apygardoje, išankstiniais duomenimis, laimėjo Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Leonardas Talmontas. su 61,21 proc. rinkėjų balsų. Kėdainių apygardoje suskaičiavus 31 iš 34 apylinkių balsus, Darbo partijos kandidatė Virginija Baltraitienė čia yra surinkusi 54,70 proc. rinkėjų balsų. Šie du politikai taip pat po pirmojo turo iškovojo vietą Seime.

Nesėkmingai kova vienmandatėse baigėsi konservatorių deleguotam Vytautui Juozapaičiui - dainininkas Radviliškio rinkimų apygardoje nusileido socialdemokratui Algimantui Salamakinui ir Darbo partijos atstovei Zitai Žvinkienei, liko trečias, tad į antrąjį turą nepateko. Tiesa, V. Juozapaitis į Seimą pateks per daugiamandates - jis reitinge užėmė 9 vietą.

Vienmandatėje rinkimų apygardoje išrinktu laikomas kandidatas, jeigu gauna daugiau kaip pusę rinkimuose dalyvavusių rinkėjų balsų. Jei nė vienas kandidatas nesurenka 50 proc. rinkėjų balsų, po dviejų savaičių rengiamas antrasis balsavimo turas, kuriame varžosi du daugiausia balsų surinkę kandidatai.

Preliminarūs rezultatai vienmandatėse apygardose (paskutinis atnaujinimas 7 val. 35 min.)

Daugiausia balsų vienmandatėse surinko:

Naujamiesčio (Nr. 1) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Irena Degutienė lenkia „Drąsos kelio“ lyderę Neringą Venckienę.

Senamiesčio (Nr. 2) apygarda: Į antrąjį turą veržiasi Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Arvydas Anušauskas ir Liberalų sąjūdžio atstovas Petras Auštrevičius. Jiems už nugaros lieka Agnė Zuokienė.

Antakalnio (Nr. 3) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos lyderis Andrius Kubilius ir „Drąsos kelio“ kandidatė, buvusi konservatorė Aurelija Stancikienė.

Žirmūnų (Nr. 4) apygarda: pirmauja socialdemokratas Vytenis Povilas Andriukaitis ir konservatorė Vilija Aleknaitė Abramikienė.

Fabijoniškių (Nr. 5) apygarda: pirmauja Tėvynės Dainius Kreivys ir Darbo partijos atstovas Artūras Paulauskas.

Šeškinės (Nr. 6) apygarda: pirmauja Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Audronius Ažubalis ir Zbigniev Maciejevski iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos. Nedaug iki antrosios vietos trūksta Algirdui Sysui.

Justiniškių (Nr. 7) apygarda: pirmauja Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Paulius Saudargas ir Sofija Matarevič iš Lietuvos lenkų rinkimų akcijos. Už jų nugarų - socialdemokratas Gediminas Kirkilas.

Karoliniškių (Nr.8) apygarda: Danutė Bekintienė iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Linas Balsys (išsikėlė pats).

Lazdynų (Nr.9) apygarda: Algis Strelčiūnas (Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai). Antrąją vietą užima Liberalų sąjūdžio veikėjas Gintaras Steponavičius.

Naujosios Vilnios (Nr.10) apygarda: Tadeuš Andžejevski (Lenkų rinkimų akcija) ir Sergej Ursul (Darbo partija).

Trečias lieka Algirdas Paleckis, aplenkęs Artūrą Melianą ir Emanuelį Zingerį.

Šilainių (Nr.11) apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Rimantas Jonas Dagys ir Darbo partijos atstovas Saulius Girdauskas. Vilties nepraranda socialdemokratė Birutė Vėsaitė.

Aleksoto - Vilijampolės (Nr. 12) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Rytas Kupčinskas ir Darbo partijos atstovas Sigytas Klimas.

Centro (Nr. 13) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Vincė Vaidevutė Margevičienė ir „Drąsos kelias“ atstovas Gintaras Dručkus.

Žaliakalnio (Nr. 14) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Rasa Juknevičienė ir partijos „Drąsos kelias“ kandidatas Algirdas Patackas.

Kalniečių (Nr. 15) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Arimantas Dumčius ir Zenonas Žymančius iš „Drąsos kelio“.

Trečias liko „Jaunoji Lietuva“ pirmininkas Stanislovas Buškevičius.

Dainavos (Nr. 16) apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Kazimieras Kuzminskas ir Saulius Stoma („Drąsos kelias“).

Pramonės (Nr. 17) apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Kazimieras Starkevičius ir Dainius Danilevičius („Drąsos kelias“)

Panemunės (Nr. 18) apygarda: Vida Marija Čigriejienė iš Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos ir Jonas Varkala („Drąsos kelias“).

Danės (Nr. 19) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Naglis Puteikis ir Liberalų ir centro sąjungos atstovas Rimantas Taraškevičius.

Baltijos (Nr. 20) apygarda: Artūras Šulcas (Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis) ir Raimundas Paliukas (Darbo partija).

Marių (Nr. 21) apygarda: Eligijus Masiulis (Liberalų sąjūdis) ir  Birutė Boreikina (Darbo partija).

Pajūrio (Nr. 22) apygardaPranas Žeimys (Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai) ir  Genoveita Krasauskienė (Darbo partija).

Aušros (Nr. 23) apygarda: Socialdemokratas Edvardas Žakaris ir "darbietis"  Mindaugas Kiesas, tačiau šiam ant kulnų lipa konservatorius Egidijus Vareikis.

Saulės (Nr. 24) apygarda: Arvydas Mockus (Lietuvos socialdemokratų partija) ir Danguolė Martinkienė (Darbo partija).

Dainų (Nr.25) apygarda: Valerijus Simulik (Lietuvos socialdemokratų partija) ir "tvarkietis" Valentinas Mazuronis.

Nevėžio (Nr. 26) apygarda: konservatorius Julius Dautartas ir Petras Narkevičius iš Darbo partijos.

Vakarinė (Nr. 27) apygarda: pirmauja buvęs STT Panevėžio valdybos viršininkas Povilas Urbšys, o antras lieka Alfonsas Petrauskas iš Darbo partijos.

Krūvą partijos pinigų rinkimams išleidęs konservatorius Vitas Matuzas šioje apygardoje lieka tik septintas, o pats išsikėlęs ir konservatoriams kortas sumaišęs Vitalijus Satkevičius - ketvirtas.

Aukštaitijos (Nr. 28) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Rimantas Trota ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Domas Petrulis.

Marijampolės (Nr. 29) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Albinas Mitrulevičius ir Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Arvydas Vidžiūnas.

Alytaus (Nr. 30) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Kęstutis Daukšys ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Julius Sabatauskas.

Gargždų (Nr. 31) rinkimų apygarda: partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Petras Gražulis ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovė Agnė Bilotaitė.

Šilutės - Pagėgių (Nr. 32) rinkimų apygarda: partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Kęstas Komskis ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Artūras Skardžius.

Šilalės - Šilutės (Nr. 33) rinkimų apygarda: partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Remigijus Žemaitaitis ir Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionių demokratų veikėjas Jonas Gudauskas.

Tauragės (Nr. 34) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Darius Petrošius ir Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Stasys Šedbaras.

Plungės - Rietavo (Nr. 35) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Jurgis Razma ir Darbo partijos atstovas Mindaugas Jurčius.

Kretingos (Nr. 36) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų kandidatas Vaidotas Bacevičius ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovė Jolita Vaickienė.

Skuodo - Mažeikių (Nr. 37) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovė Audronė Pitrėnienė ir Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Gediminas Anužis.

Mažeikių (Nr. 38) rinkimų apygarda: partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Kęstutis Bartkevičius ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Laima Nagienė.

Akmenės - Joniškio (Nr. 39) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Saulius Bucevičius ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Zofija Paulikienė.

Telšių (Nr. 40) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Valentinas Bukauskas ir Lietuvos Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Vytautas Kleiva.

Kelmės (Nr. 41) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Alma Monkauskaitė ir Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovas Izidorius Šimkus.

Raseinių (Nr. 42) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos Edmundas Jonyla ir Darbo partijos atstovas Darius Ulickas.

Kėdainių (Nr. 43) rinkimų apygarda: Darbo partijos vicepirmininkė Virginija Baltraitienė surinko daugiau nei 50 proc. rinkėjų balsų.

Radviliškio (Nr. 44) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Algimantas Salamakinas ir Darbo partijos atstovė Zita Žvikienė.

Šiaulių kaimiškoji (Nr. 45) rinkimų apygarda: Lietuvos valstiečių liaudininkų sąjungos atstovė Rima Baškienė ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Linas Andrulis.

Pakruojo - Joniškio (Nr. 46) rinkimų apygarda: Liberalų sąjūdžio atstovas Vitalijus Gailius ir pats išsikėlęs Stasys Tumėnas.

Pasvalio - Panevėžio (Nr. 47) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų atstovas Antanas Matulas ir Darbo partijos atstovas Vytautas Liepa.

Biržų - Kupiškio (Nr. 48) rinkimų apygarda: Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos atstovė Nijolė Šatienė ir Darbo partijos atstovas Ritas Vaiginas.

Anykščių - Kupiškio (Nr. 49) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Ričardas Sargūnas ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Jonas Šimėnas.

Rokiškio (Nr. 50) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Vytautas Saulis ir Darbo partijos atstovas Aloyzas Jočys.

Utenos (Nr. 51) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Milda Petrauskienė ir Tėvynės sąjungos Lietuvos krikščionių demokratų Edmundas Pupinis.

Zarasų - Visagino (Nr. 52) rinkimų apygarda: Partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Algimantas Dumbrava ir Darbo partijos atstovas Rimvydas Podolskis.

Ignalinos - Švenčionių (Nr. 53) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Šarūnas Birutis ir Lietuvos socialdemokratų partijos narys Vilius Cibulskas.

Molėtų - Švenčionių (Nr. 54) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Petras Čimbaras ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Valentinas Stundys.

Širvintų - Vilniaus (Nr. 55) rinkimų apygarda: Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovė Rita Tamašunienė ir Darbo partijos atstovė Živilė Pinskuvienė.

Vilniaus - Šalčininkų (Nr.56) rinkimų apygarda: daugiau nei 50 proc. surinko Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Leonardas Talmontas.

Vilniaus - Trakų (Nr. 57) rinkimų apygarda: Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Jaroslavas Narkevičius ir Darbo partijos atstovė Mingailė Binkauskaitė.

Trakų - Elektrėnų (Nr. 58) rinkimų apygarda: Darbo partijos frakcijos atstovė Dangutė Mikutienė ir Liberalų ir centro sąjungos atstovas Jonas Liesys.

Kaišiadorių - Elektrėnų (Nr. 59) apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Bronius Bradauskas ir Darbo partijos atstovas Stanislovas Tomas.

Jonavos (Nr. 60) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Rimantas Sinkevičius ir Darbo partijos atstovas Saulius Jakimavičius.

Ukmergės (Nr. 61) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovė Loreta Graužinienė ir partijos „Tvarka ir teisingumas“ atstovas Julius Veselka.

Jurbarko (Nr. 62) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Bronius Pauža ir Darbo partijos atstovas Robertas Raimundas Išganaitis.

Suvalkijos (Nr. 63) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Juozas Olekas ir Darbo partijos atstovė Algimanta Pabedinskienė.

Šakių (Nr. 64) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos narys Mindaugas Bastys ir Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionių demokratų partijos narys Algirdas Klimaitis.

Kauno - Kėdainių (Nr. 65) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Vydas Gedvilas ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Raminta Popovienė.

Kauno kaimiškoji (Nr. 66) rinkimų apygarda: Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Donatas Jankauskas ir „Drąsos kelio“ atstovė Audronė Skučienė.

Prienų (Nr. 67) rinkimų apygarda: Andrius Palionis (išsikėlė pats) ir Lietuvos socialdemokratų partijos atstovas Alvydas Vaicekaskas.

Vilkaviškio (Nr.68) rinkimų apygarda: daugiau nei 50 proc. surinko socialdemokratų lyderis Algirdas Butkevičius.

Dzūkijos (Nr. 69) rinkimų apygarda: Darbo partijos atstovas Raimundas Markauskas ir Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Gediminas Krasauskas.

Varėnos - Eišiškių (Nr. 70) rinkimų apygarda: Liberalų sąjūdžio atstovas Algis Kašėta ir Lietuvos lenkų rinkimų akcijos atstovas Zdzislavas Palevičius.

Lazdijų - Druskininkų (Nr. 71) rinkimų apygarda: Lietuvos socialdemokratų partijos atstovė Kristina Miškinienė ir Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų partijos atstovas Vaidas Šalaševičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.