Londono lietuviai šiemet balsavo aktyviau

Emigrantai Jungtinėje Karalystėje šiemet Seimą rinko aktyviau nei per praeitus rinkimus. Atiduoti savo balso atėjo nuo studentų iki senjorų. Daugelis jų buvo nusiteikę optimistiškai, nes tikisi dar sugrįžti į Lietuvą.

Londono lietuviai buvo nusiteikę optimistiškai.<br>M. Petkevičiūtė
Londono lietuviai buvo nusiteikę optimistiškai.<br>M. Petkevičiūtė
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 15, 2012, 12:33 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:47 AM

„Jauni žmonės ateina, atiduoda savo balsą ir jis tampa vis svarbesnis, tikimės, kad mūsų karta susivoks, kad balsuoti reikia ir naudinga. Dabartinė valdžia turėtų pradėti mąstyti kiek kitaip, derinti savo veiksmus su jaunimu. O ateity žinoma, ateis kiti žmonės, kurie pradės kažką keisti“, - teigia Londone gyvenantis rinkėjas.

Daugelis balsavusių neslėpė savo pozicijos dėl atominės elektrinės statybos. Tiesa vieningos nuomonės tarp emigrantų – nėra.

„Atominei elektrinei aš pasakiau „ne“. Galvoju, kad tai bus eilinis pinigų plovimas, nes tai labai didelis projektas. Nemanau, kad elektra bus pigesnė“, - pripažino rinkėjas.

„Aš pats turiu elektriko inžinieriaus išsilavinimą ir manau, kad atominė elektrinė reikalinga Lietuvai. Matote, aplink Lietuvą dar 2 atominės stovės. Jeigu Lietuva savo neturės, tai mes pirksim iš jų ir duosim jiems uždirbti“, - teigė kitas kalbintas emigrantas.

Ambasadoje balsavo tik nedidelė dalis rinkėjų. Daugelis Jungtinėje Karalystėje gyvenančių lietuvių savo balsą atidavė paštu. Skaičiuojama, kad paštu galėjo balsuoti apie 90 proc.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.