V. Tomaševskis džiaugiasi rinkimais: „Pirmiausia turime padėkoti Dievui“

Įteisinti pavardžių rašybą originalo kalba netaps Lietuvos lenkų rinkimų akcijos sąlyga, kad sutiktų jungtis prie valdančiosios koalicijos. Tai pareiškė gausiausiai istorijoje į parlamentą patekusios lenkų politinės jėgos lyderis Valdemaras Tomaševskis.

V. Tomaševskis skeptiškai vertino galimybę Vyriausybėje dirbti kartu su Darbo partija, nes per rinkimus dėl šios partijos buvo daug skundų.<br>T. Bauras
V. Tomaševskis skeptiškai vertino galimybę Vyriausybėje dirbti kartu su Darbo partija, nes per rinkimus dėl šios partijos buvo daug skundų.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-10-15 13:54, atnaujinta 2018-03-16 02:41

„Pirmiausia turime padėkoti Dievui, kad davė jėgų nelengvai kampanijai. Ir padėkoti Dievui turi visi, kad buvo puikus oras ir žmonės dalyvavo rinkimuose“, - taip pirmadienį spaudos konferenciją pradėjo V. Tomaševskis.

Jo partiją pirmą kartą istorijoje palaikė daugiau kaip 5 proc. rinkėjų, todėl ji gaus 5 mandatus daugiamandatėje apygardoje. Antra tiek lenkai tikisi iškovoti vienmandatėse apygardose.

Tai patrigubintų lenkų pajėgas Seime, kur dabar jų yra tik trys.

„Tai didelė sėkmė. Pirmą kartą partijai pavyks formuoti frakciją parlamente“, - sakė V. Tomaševskis.

Lenkų rinkimų akcija jungtųsi net ir prie tos valdančiosios daugumos, kuri nežadėtų įteisinti pavardžių rašybos originalo kalba.

„Tai nėra pats svarbiausias klausimas. Žymiai svarbesni yra ekonomikos, valdymo. Antra pakopa - savivaldos, įvesti prisiekusių institucijų, baigti grąžinti žemę, ypač Vilniuje, taip pat išlaikyti švietimo sistemą, neuždaryti kaimo mokyklų“, - sakė europarlamentaras V. Tomaševskis.

Į Seimą išrinktas politikas jame dirbtų tik tuo atveju, jei jo politinė jėga prisijungtų prie Vyriausybės. Dėl galimos koalicijos jo partija derėsis tik po antrojo rinkimų turo.

V. Tomaševskis skeptiškai vertino galimybę Vyriausybėje dirbti kartu su Darbo partija, nes per rinkimus dėl šios partijos buvo daug skundų.

„Šituose rinkimuose tai peržengė visas ribas. Turime daug abejonių su šita partija bendradarbiauti. Labai daug abejonių“, - kartojo jis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.