Latvijos užsienio reikalų ministras: „Referendumo rezultatai paveiks debatus Baltijos šalyse“

Lietuvoje vykęs konsultacinis

Referendume 62,7 proc. rinkėjų pasisakė prieš naujos atominės elektrinės statybas.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Referendume 62,7 proc. rinkėjų pasisakė prieš naujos atominės elektrinės statybas.<br>M. Patašiaus nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 16, 2012, 12:49 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:05 AM

Ministras BNS sakė, kad Baltijos šalių ekspertai jau ne vieną mėnesį dirba ties įvairiais praktiniais klausimais, o Latvija vis dar laukia kai kurių atsakymų - dėl projekto finansavimo, branduolinių atliekų ir kitų.

„Nors referendumas ir patariamasis, neabejotina, kad šiame referendume išsakyta viešoji nuomonė paveiks diskusijas Lietuvoje, Lietuvos vyriausybėje ir, žinoma, tarp trijų Baltijos šalių, nes ir mes Latvijoje bei Estijoje laukiame atsakymų į politinius ir praktinius klausimus“, - sakė Latvijos užsienio reikalų ministras.

Paklaustas apie Lietuvos Seimo rinkimų rezultatus, E.Rinkevičius teigė, kad kol kas dar reikia sulaukti antrojo turo rezultatų, o Latvijai svarbus Baltijos šalių bendradarbiavimas.

„Turime daugybę bendrų problemų ir bendrų pozicija. Latvija ir toliau bendradarbiaus su nauja Lietuvos vyriausybe, kai ji bus suformuota, visais šiais klausimais - ekonomikoje, energetikoje, gynybos srityje“, - sakė E.Rinkevičius.

Per sekmadienį vykusį Seimo rinkimų pirmąjį turą daugiausia balsų surinko Darbo partija ir socialdemokratai, aplenkę trečioje vietoje likusius konservatorius. Referendume 62,7 proc. rinkėjų pasisakė prieš naujos atominės elektrinės statybas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.