Liepą dingęs kaunietis paauglys pastebėtas Rokiškio rajone

Iš namų liepos mėnesį pabėgęs 14-metis kaunietis Raidas Stankūnas klaidžioja po visą

Daugiau nuotraukų (1)

Vygandas Trainys

2012-10-16 17:35, atnaujinta 2018-03-16 01:50

Dar liepą dingusį R. Stankūną Rokiškio apylinkių gyventojai šiomis dienomis atpažino iš viešai išplatintų nuotraukų. Vaikinas stabdė pakeleivingas mašinas, viena iš jų nuvežė vaikiną Obelių miestelio link.

Kitas žmogus policijai pranešė Redą matęs Kaune. Pakeleivingas automobilis jį nuvežė į netoliese esančią Karmėlavos gyvenvietę. Paauglys išlipo prie kelio, vedančio į Jonavą. Jis tvirtino, jog vyksta pas močiutę.

Pareigūnams Raido kol kas nepavyksta aptikti. Manoma, jog jis įsiliejo į būrį vaikų globos namų auklėtinių, bet kartais būna ir vienas. Dieną klaidžioja gatvėse, turbūt nakvoja apleistuose arba statomuose namuose, šiluminėse trasose.

Iš ko Raidas maitinasi, nežinia. Nėra duomenų, kad jis darytų nusikaltimus, tad greičiausiai vaikiną sušelpia gailestingi praeiviai.

Moksleivį augina viena motina. Dirbanti moteris stengiasi gerai išauklėti sūnų, bet nepajėgia su juo susitvarkyti. Uždaro būdo berniukas jau ne pirmąsyk jaukius namus iškeičia į gatvę.

Raidas yra imlus mokslas, bet pažymiai smarkiai suprastėja, kai jis praleidinėja pamokas.

„Bandome kuo greičiau surasti berniuką, kuris gatvėje gali sušalti arba smarkiai nukentėti nuo kitų vaikinų. Tikiuosi, jau greitai jį pavyks perduoti motinai“, - sakė Kauno Petrašiūnų nuovados tyrėja Jurgita Kubilienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.