A. Butkevičius apie rinkėjų papirkimus: „Tai nusikaltimas“

Lietuvos socialdemokratų partijos

Manau, tai nusikaltimas. Jeigu neužkirsime kelio šioms blogybėms, sukursime precedentą dar didesnį kitiems rinkimams“, - tvirtino A. Butkevičius.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Manau, tai nusikaltimas. Jeigu neužkirsime kelio šioms blogybėms, sukursime precedentą dar didesnį kitiems rinkimams“, - tvirtino A. Butkevičius.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2012, 8:31 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:06 AM

„Tikrai tai netoleruotina, aš nenoriu kaltinti nė vienos partijos, nė vieno politiko, neturėdamas įrodymų, kad jeigu taip yra nesąžiningai elgiamasi, perkama, o po to gauni nemažai vietų Seime, tai yra tam tikros grėsmės“, - trečiadienį BNS sakė politikas.

Jis teigiamai įvertino Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) siūlymą balsų papirkimus ir kitus Seimo rinkimų tvarkos pažeidimus apsvarstyti Valstybės gynimo taryboje.

„Jeigu tai yra tiesa, kas buvo rodyta per televiziją, kad net vyko pokalbiai su nusikaltėliais, ten kalbamasi apie balsavimą už tam tikras politines jėgas, tam tikrus asmenis, už tai turi būti stipriai baudžiama. Manau, tai nusikaltimas (...) Jeigu neužkirsime kelio šioms blogybėms, sukursime precedentą dar didesnį kitiems rinkimams“, - tvirtino A. Butkevičius.

Jis pranešė trečiadienį kalbėjęs šia tema su teisėsaugos institucijų darbuotojais, kurie esą skundėsi, kad jiem neužtenka galių pagauti balsų pirkėjus.

„Šiandien kalbėjau su teisėsaugos institucijų kai kuriais žmonėmis, ir jie pasakė, kad net turėtų būti kai kurie įstatymai pakeisti, kad gavus signalus būtų leidžiama lengviau jiems atlikti teisinius tyrimus. Dabartiniai įstatymai jiems nesuteikia teisės gavus tokius signalus, kad yra papirkinėjami rinkėjai, juos sekti, įrašinėti ir kitus teisinius dalykus atlikti. Jie gali tik pasikviesti ir surašyti įspėjimus“, - sakė socialdemokratų vadovas.

Paklaustas, kokią įtaką balsų pirkimas gali turėti įtakos planams kurti valdančiąją koaliciją su Darbo partija bei partija '“Tvarka ir teisingumas“, A. Butkevičius teigė, kad kol nėra įrodyta kaltė, sunku daryti išvadas.

„Bet jeigu bus tai įrodyta, tai bus atskiri pokalbiai ir tam tikri galimi sprendimai“, - teigė jis.

Dėl galimo rinkėjų papirkinėjimo per išankstinį balsavimą ir rinkimų dieną policija Lietuvoje iš viso yra pradėjusi daugiau kaip dešimt ikiteisminių tyrimų.

VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas yra patvirtinęs, jog daugiausiai skundų sulaukta dėl Darbo partijos kandidatų.

Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetas trečiadienį paskelbė pareiškimą,kad „Seimo rinkimų metu nustatyti rinkėjų papirkinėjimo atvejai gali sukelti rimtas neigiamas pasekmes“, ir rinkimų pažeidimus pasiūlė svarstyti Valstybės gynimo taryboje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.