Sugadintuose biuleteniuose - aktoriaus Ch. Norriso pavardė

Per pirmąjį Seimo rinkimų turą

Kai kurie rinkėjai Seime norėtų matyti aktorių Ch. Norrisą.<br>AP
Kai kurie rinkėjai Seime norėtų matyti aktorių Ch. Norrisą.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2012, 9:11 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:35 AM

Vienmandatėse apygardose biuletenius sugadino 77,9 tūkst. rinkėjų, arba 5,7 proc. visų atėjusiųjų pareikšti nuomonę vienmandatėse rinkimų apygardose. Daugiamandatėje apygardoje negaliojančių biuletenių buvo mažiau - 4,23 proc., arba beveik 57,7 tūkstančio. 43,8 tūkst. rinkėjų, arba 3,23 proc. visų atėjusiųjų balsuoti, sugadino referendumo dėl naujos atominės elektrinės statybų biuletenius, dalį jų - sąmoningai.

Internete klaidžioja sugadinto referendumo biuletenio nuotrauka. Vietoj „taip“ ar „ne“ atominės elektrinės statyboms rinkėjas prirašė trečią variantą - „Venckienės deportacija“. Prieš šio teiginio buvo nupieštas skrituliukas, o ant jo užbrauktas kryžiukas. 

Netrūko, kaip ir per ankstesnius rinkimus, humoro nestokojančių piliečių. Keli Kauno miesto gyventojai biuleteniuose vietoj iškeltų politikų įrašė JAV filmų ir serialų žvaigždę Ch. Norrisą. Varėnos-Eišiškių rinkimų apygardos rinkėjas naujajame Seime pageidavo matyti vieną to paties kaimo gyventoją ir biuletenyje įrašė jo pavardę.

Prienų-Birštono rinkimų apygardoje vienas rinkėjas ant biuletenio griežtai užrašė: „Nepalaikau nė vienos partijos!“

Vienmandatėje apygardoje daugiausia biuletenių -10,92 proc. - sugadino balsuoti atėję Aleksoto-Vilijampolės rinkimų apygardos rinkėjai. Šios apygardos Sąjungos rinkimų apylinkės pirmininkas Gediminas Matekonis pasakojo, kad rasta perbrauktų arba kelis kartus pažymėtų biuletenių. „Vienas žmogus užrašė: „Už vagis nebalsuoju!“ Taip rinkėjas išreiškė savo požiūrį į valdžios siekiančius žmones“, - kalbėjo G. Matekonis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.