Švietimui mažinamas finansavimas dėl mažėjančio mokinių skaičiaus (papildyta)

Kitų metų biudžete lėšos,

„Mūsų skaičiavimais, finansavimas yra 25 mln. litų mažesnis negu šiais metais skiriama mokslo įstaigoms“, - teigė G. Steponavičius.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
„Mūsų skaičiavimais, finansavimas yra 25 mln. litų mažesnis negu šiais metais skiriama mokslo įstaigoms“, - teigė G. Steponavičius.<br>D. Umbraso nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2012, 8:36 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 1:06 AM

„Mūsų skaičiavimais, finansavimas yra 25 mln. litų mažesnis negu šiais metais skiriama švietimo įstaigoms. Taip yra todėl, kad iš krepšelio dėl mokinių mažėjimo yra išimamos lėšos. Mažiau mokinių, mažiau per krepšelį skiriama dotacijų“, - teigė švietimo ir mokslo ministras Gintaras Steponavičius.

Ministras taip pat teigė, jog dėl švietimo įstaigoms mažinamo finansavimo jis nepritarė šiam biudžeto projektui ir už tokio biudžeto teikimą Vyriausybėje nebalsavo.

Antradienį Finansų ministerijos pateiktame 2013 metų valstybės biudžeto projekte, švietimo, kultūros ir mokslo organizacijoms (institutams) planuojama skirti beveik 650 mln. litų. Į šią sumą neįeina būsimų studentų krepšeliai, kurie bus skirstomi tik kitą rudenį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.