Europos dviračių treko čempionatas gaivina Panevėžį

Panevėžyje savaitgalį vyksiančiu Europos dviračių elito treko čempionatu džiaugiasi ne tik šios sporto šakos gerbėjai, bet ir miesto verslininkai. Pastarosiomis dienomis Panevėžio kavinėse ir baruose galima sutikti daugiau užsieniečių, o mieste ir jo apylinkėse veikiančiuose viešbučiuose beveik nebėra laisvų vietų.

Daugiau nuotraukų (1)

Rasa Stundžienė

Oct 19, 2012, 6:51 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:58 PM

Didžiuliai plakatai, informuojantys apie spalio 19-21 dienomis Panevėžio „Cido“ arenoje vyksiantį Europos dviračių elito treko čempionatą, visus pagrindinius įvažiavimus į miestą papuošė dar vasarą. Jau kurį laiką tokio pat stiliaus ir spalvų rodyklės, nurodančios kryptį „Cido“ arenos link, atsirado ir ant šviesoforų stulpų Panevėžio gatvėse, o centrinėje Laisvės aikštėje įsitaisė nemažas stilizuotas dviratis.  

Viešbučiai - pilni

Pirmąkart Lietuvoje organizuojamas tokio aukšto lygio dviračių sporto renginys į Panevėžį pritraukė nemažą būrį užsieniečių. Mieste ir jo apylinkėse įsikūrusiuose viešbučiuose šiam savaitgaliui apsigyveno beveik 300 sportininkų ir dviračių federacijų atstovų iš 20 Europos šalių.

„Laisvų vietų Panevėžio viešbučiuose liko viena kita“, – lrytas.lt sakė Panevėžio turizmo informacijos centro darbuotoja Indrė Stirbytė. Daugiausia į Panevėžį suvažiavo sportininkų ir kiekvienos šalies oficialių delegacijų narių, o atvykusių sirgalių nėra daug. Vis dėlto į turizmo informacijos centrą užsuka ir pavieniai užsieniečiai, atvykę specialiai į Europos dviračių elito treko čempionatą.

„Ir vakar į mūsų centrą užsuko angliškai kalbanti mergina su didžiule kuprine ant pečių. Ji domėjosi, kaip nuvykti į„Cido“ areną, kur mieste galima apsinakvoti“, – pasakojo I. Stirbytė.

Daugiausia į čempionatą suvažiavusių užsieniečių apsigyveno viešbutyje „Romantic“. Vienoje gražiausių Panevėžio vietų, prie Senvagės įsikūrusiame viešbutyje apsigyveno britų, vokiečių, šveicarų, olandų, baltarusių, airių komandų dviratininkai, šalių federacijų nariai, čempionato teisėjai – iš viso 120 žmonių, jie užėmė 73 kambarius.

„Laisvų kambarių šiam savaitgaliui nebeturim“, – lrytas.lt sakė viešbučio „Romantic“ direktorė Laimutė Žulonienė.

Viešbučio vadovės teigimu, čempionato metu nakvynės kainos nebuvo padidintos, nes ji keturių žvaigždučių viešbutyje ir taip nėra pigi. Dvivietis kambarys parai kainuoja 380, o liukso klasės apartamentai – 700 litų.

Maistas - pagal pageidavimus

Anksčiausiai, nuo spalio 11 dienos, viešbutyje „Romantic“ apsigyveno 20 vokiečių sportininkų – norėdami gerai pasiruošti varžyboms, jie visą laiką iki čempionato gyveno ir treniravosi Panevėžyje.

Pasak L. Žulonienės, dar prieš atvykstant sportininkams, viešbučiui buvo atsiųsti pageidavimai, kaip turėtų būti maitinami sportininkai. Šių rekomendacijų „Romantic“ virėjai ir laikosi. Todėl pusryčiai ir pietūs sportininkams būna patiekiami lengvesni, o sočiau jie valgo vakarais.

Visas tris varžybų dienas dviratininkai pietums negaus nei mėsos, nei žuvies, o tik ryžius ar makaronus. Atsigriebti jie galės tik dienos pabaigoje, varžyboms pasibaigus – soti vakarienė jiems bus pateikiama 23 val.

Miestas sužavėjo sportininkus

Kadangi jau prieš metus vykusio Europos krepšinio čempionato metu visame „Romantic“ viešbutyje karaliavo sportininkai ir patirties aptarnaujant gausias užsienio delegacijas personalas turi, čia apsigyvenę Europos dviračių elito treko čempionato dalyviai jokių nusiskundimų neturi.

„Čia labai gražu, šalia parkas, paukščiai, yra kur išeiti pasėdėti“, – lrytas.lt sakė kartu su dar penkiais komandos draugais čia apsigyvenusi baltarusė dviratininkė Tatjana Šarakova, skubanti į treniruotę. Tik viešbučio SPA malonumais sportininkė dar sakė nesilepinusi, nes iki varžybų tai nerekomenduojama.

Komplimentų šiam Panevėžio viešbučiui negailėjo ir Europos dviračių sąjungos generalinis sekretorius Rolandas Hoferis. Solidaus amžiaus vyriškis sakė per savo gyvenimą daug keliavęs ir matęs tūkstančius viešbučių, tačiau jau pernai lankantis Panevėžyje nakvynė „Romantic“ viešbutyje jam padarė neužmirštamą įspūdį, jį sužavėjo.

R. Hoferis pasidžiaugė ir Panevėžio „Cido“ arenos dviračių treku, kuriam lygių nėra visose trijose Baltijos valstybėse. Jis taip pat pabrėžė, kad lietuviai, pirmąkart rengdami Europos čempionatą, susidorojo su visais keliamais reikalavimais ir puikiai jį suorganizavo.

Maloniai su žurnalistais bendraujantis R. Hoferis, paprašytas nusifotografuoti, pasiūlė įamžinti ne tik jį, bet ir čempionato nugalėtojams skirtus marškinėlius bei medalius – juos vyriškis beregint ištraukė iš savo nedidelio kelioninio lagamino.

Tikisi pelno

Didesnio nei įprastai pelno čempionato metu tikisi ir Panevėžio maitinimo įstaigos. Panevėžio prekybos ir pramogų centre „Babilonas II“ įsikūrusio lietuviškų patiekalų restorano „Katpedėlė pirkia“ vadovė Vida Vaitekūnienė sako jau pastebėjusi, kad pastaruoju laiku į prekybos centrą užsuka daugiau užsieniečių, ne viena jų kompanija ir „Katpedėlėje“ pietauja ar vakarieniauja.

Žinodami apie Panevėžyje vyksiantį Europos dviračių elito treko čempionatą „Katpedėlės pirkios“ savininkai nusprendė specialią akciją šiam savaitgaliui Panevėžyje pasiūlyti – lietuviškiems patiekalams taikoma 40 proc. nuolaida.

Panevėžys – nedidelis miestas. Kiekvienas toks renginys iškart sukelia pagyvėjimą. Tuomet į miestą pasižmonėti išeina ne tik svečiai, bet ir daugiau panevėžiečių pasirodo“, – sako pastebėjusi V. Vaitekūnienė. Netgi per rinkimus į Seimą į „Babiloną“ užsuko daugiau lankytojų nei įprastą sekmadienį. Daugiau žmonių pramogauti susirengia ir kitų renginių metu – per parodą „ExpoAukštaitija“ ar „Cido“ arenoje vykstant kokiams nors didesniam koncertui.

Čempionato kovas savaitgalį tiesiogiai transliuos „Lietuvos ryto" televizija.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.