Paviešintame įraše - I. Degutienės kritika D. Grybauskaitei

Rinkimų įkarštyje vis garsiau žvanga juodųjų technologijų įrankiai. Naujausias įrodymas - paviešintas garso įrašas, kuriame, kaip teigiama, girdimas Seimo pirmininkės, konservatorės Irenos Degutienės kritiškas pasisakymas prezidentės Dalios Grybauskaitės atžvilgiu.

I. Degutienės ir D. Grybauskaitės šypsenos viena kitai - apsimestinės?<br>M. Kulbis
I. Degutienės ir D. Grybauskaitės šypsenos viena kitai - apsimestinės?<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 19, 2012, 10:04 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 11:54 PM

Įraše, kurį paskelbė LNK laida „Labas vakaras, Lietuva“, girdisi, kaip I. Degutienė kalba apie iš Prezidentūros dvelkiantį autoritarizmą, Seimo narių šantažą, aukštų pareigūnų sekimą.

Pateikiame dalį Seimo pirmininkės kalbos (kalba netaisyta - red.):

„(...) yra valstybės užvaldymas ir mes einam ne demokratiniu keliu, o Lukašenkos keliu, autoritariniu keliu. Kada po vieną pasikviečia ir intrigas kuria, man sako ant Kubiliaus, Kubiliui ant manęs, trečiam dar ant kažko tai, supjudo tarpusavy. Labai geras metodas – „Skaldyk ir valdyk“. Ir man atrodo, kad tas jau yra pasiekta.

(...) mes patys kalti – per tris metus užsileidom ant galvos. Tai čia irgi reikia savikritiškai pripažinti. Skambutis – padarykit tą, skambutis – padarykit tą, o mes kaip žiopliai viską darėm. (...) Visi gyvena baimėje“, – įraše sako I. Degutienė.

Lrytas.lt žiniomis, kai pavasarį buvo padarytas šis įrašas, I. Degutienės patarėjų komandoje dirbo Seimo narės Aurelijos Stancikienės vyras Dalius Stancikas. Šiuo metu A. Stancikienė yra partijos „Drąsos kelias“ kandidatė į Seimą ir rungsis antrajame rinkimų ture.

Beje, šio įrašo stenograma šią savaitę buvo pasirodžiusi keliuose lietuviškuose interneto portaluose.

I. Degutienės ir Prezidentūros atstovai šio įrašo nekomentuoja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.