Rinkimus į Seimą laimėjo prokurorai

Naktis iš sekmadienio į pirmadienį. Pilietinę pareigą įvykdę asmenys ramiai parpia prieš prasidėsiančią darbo dieną. Nemiega tik prokurorai.

Daugiau nuotraukų (1)

Arvydas Lekavičius

Oct 19, 2012, 8:47 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 12:25 AM

Ne, prokurorai tikrai netiria, ar kas nors papirkinėjo rinkėjus, ar klastojo biuletenius, ar neteisingai skaičiavo balsus.

Prokurorams visiškai nesvarbu, ar pirma bus Darbo, ar Žmonių partija. Jų akys prilipusios ties vienintele eilute, kurioje parašyta – „Drąsos kelias”.

Pirmadienio rytą prokurorai pagaliau lengviau atsikvėpė. Drąsos keliu žengusiai miniai jos vedlė N. Venckienė buvo pažadėjusi, kad mažiausiai 40 jos sekėjų pateks į parlamentą, iš pagrindų reformuos prokuratūros sistemą ir iš motinos atims dukrą. Tačiau pro išsvajotus vartus į Seimo rojų įžengė vos keli jai artimiausi bendražygiai.

Prokuratūroje po to galėjo net pokštelėti atkemšami šampano buteliai. Pagaliau nebereikės, kaip teko iki šiol, baltais siūlais dygsniuoti neskalbtų paklodžių, ieškoti niekur nesančių įrodymų, kad velionis A. Ūsas buvo pedofilas.

Nereikėjo laukti nė antrojo rinkimų turo, kad prokurorai paprašytų teismo reabilituoti A. Ūsą. Tai įvyko vakar.

Tokį prašymą pateikė tie patys pareigūnai, kurie ne tik iškėlė velioniui bylą, bet ir sugebėjo pritempti ją iki teismo.

Prokuratūra savo kaltinimus atsiima ypač retais atvejais. Ir tik tada, kai nebūna nė vieno, netgi menkiausio kaltės įrodymo. Tai pasitaiko ne ką dažniau nei visiškas Saulės užtemimas.

Kad A. Ūsui iškelta byla laužta iš piršto, buvo žinoma iš anksto. Tačiau kaip tu jos nesiimsi, jei užsakymą pateikusi agresyvi minia ne tik garsiai rėkė, bet ir turėjo užtarėjų aukščiausios valdžios viršūnėse.

Tyrėjai puikiai matė, kaip dėl tariamo neveiklumo tiriant vadinamąją pedofilijos bylą krito aukščiausių prokurorų galvos, ir bijojo net pagalvoti, kad galima nutraukti tyrimą. Dar labiau jie išsigando, kai Garliavos fanatikai grasinosi tapti nauja valdančiąja dauguma. Netapo. Ir jau netaps.

Todėl galima konstatuoti: rinkimus laimėjo prokurorai. Po „Drąsos kelio” nesėkmės jiems nebereikia toliau fabrikuoti bylos, kuriai lemta subliūkšti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: oro balionui atsitrenkus į žemę, iš krepšio ėmė kristi žmonės